Opskrift

En klassisk lørdagskylling til blød kost

Arbejder du med sundhed, måltider og madkulturer eller måske madmæssigt mangfoldighed?Så kunne denne opskrift være det praktisk indspark til madlavningen.

Fortsæt med at læse

Dysfagi

Dysfa-hvafor-noget?Dysfagi kan skyldes en masse forskellige forandringer hos et menneske. Det kan skyldes:AldringAlmen svækkelseKræftsygdomme i hals og svælg som svækker

Fortsæt med at læse

Fordøjelsen af mad

Vi er her på grænsen til biologifaget. Men madkundskab er mega tværfagligt! Hvorfor spiser vi? Madens formål er at forsyne dig med

Fortsæt med at læse

Dæk dig bord!

Vi arbejder med det æstetiske i måltidet på 6. årgang.Vi bruger hele tiden vores sanser - bevidst som ubevidst.Vi ser

Fortsæt med at læse

Månedsopgave – Udvikling opskrifter og beregninger ud fra sundhedskriterier

I denne månedsopgave skal vi arbejde med at udvikle opskrifter og lave nogle kostberegninger på opskrifterne.Er de sunde eller ej?Se

Fortsæt med at læse

Sifon æbleskiven

Vi arbejder med vores æbleskivepander op til jul, og her skal vi på en tidsrejse med æbleskiver.Jeg lægger næsten altid

Fortsæt med at læse

Samosa

En vegetarisk hapser med dip-dip-nam-nam...Og den kan nemt gøres til et hovedmåltid. Vi kan ændre på størrelse og serveres salat

Fortsæt med at læse

Månedsopgave – Vegetar

I denne månedsopgave skal der samles op på vores viden om vegetarisk mad.Denne opgave er en individuel skriftlig opgave, som

Fortsæt med at læse

Madmæssig Mangfoldighed

Indhold i forløbetHer finder du en oversigt over indholdet i dette forløb, hvor du nemt kan klikke dig frem til

Fortsæt med at læse

Sambusa

Vi arbejder med Madmæssig mangfoldighed.I den forbindelse har jeg snakket med min gode ven Abdi, som er fra Somalia og

Fortsæt med at læse