Sifon
  • Set
    161

Vi arbejder med vores æbleskivepander op til jul, og her skal vi på en tidsrejse med æbleskiver.

Jeg lægger næsten altid en ny æbleskiveopskrift op hver jul, hvor vi så kommer til at arbejde med en masse forskellige typer æbleskiver. Æbleskiven har nemlig udviklet sig en del gennem historien. Læs mere her: Æbleskivens flugt over komfuret

Vi arbejder også med:

Æbleskiver med gær – oldschool style 

Æbleskiver med æblekompot

I år skal vi igang med en lidt mere molekylær æbleskive. Vi kan kalde den “en moderne æbleskive”, da vi bruger en sifonflaske til at skabe en ultra luftig æbleskive.

Det gode ved denne lidt mere molekylære æbleskive er, at du har dejen i en flaske = mindre gratværk…

Brug altid to tandstikker eller træspyd til at vende alle æbleskiverne.

Ca. 15-20 styk

150 g hvedemel

1 tsk sukker

½ tsk bagepulver

1/4 tsk salt

½ tsk vaniljesukker

½ tsk stødt kardemomme

2 store æg

2 ½ dl mælk

1 tsk frisk citronsaft

2 spsk smør, smeltet og afkølet

Lidt smør eller flydende margarine til stegning

  1. Forvarm ovnen til 75 grader Celsius, over- og undervarme.
  2. Pisk mel og mælk sammen i en stor skål med en håndmixer.
  3. Pisk de resterende ingredienserne i skålen til du har en ensartet pandekage-agtig dej.
  4. Hæld alt sammen op i en sifonflaske, og lad med én sifonpatron og ryst et par gange.
  5. Varm din æbleskivepande op til middelhøj varme.
  6. Pensl hullerne i æbleskivepanden med margarine/smør og sprøjt dejen i panden, således ca. halvdelen af hullet er fyldt. Når æbleskiven har sat sig efter et par minutter, vendes æbleskiverne en kvart omgang, inden du sprøjter en god spiseske mere dej i hvert hul – og vender æbleskiverne en kvart omgang mere.

Det kan ske, at du løbende skal justere varmen ned på middel eller lav varme. Dette er meget afhængig af dit komfur og kvaliteten af din æbleskivepande. Fx varmeleder en støbejernspande utrolig godt, og vil snildt kunne justeres ned på middel eller lav varme. Du skal sigt efter en let gylden æbleskive. Hvis varmen er for høj, får du en bagt overflade og rå midte…

Tandstikker er gode til at vende æbleskiverne med. Men en gaffel og ske kan også sagtens gøre det.

 

Hav et fad klar i ovnen, hvor du kan lægge de færdige æbleskiver over. Så kan de holdes lune til resten er færdige.

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide

    This website uses cookies. Ved continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

    X