• Set
    29

Skolehaven møder madkundskab i sommermånederne!

Alle skoler burde have en skolehave i et eller andet målestok.

Om det er et lille urtebed eller nogle marker, så er mulighederne for at

 

 

4 personer.

 

Rabarberkompot

200 g rabarber (ca. 4-5 store stilke)

Evt. en håndfuld jordbær eller immerbær

1 spsk vand

80 g sukker

10-15 blade frisk citronmelisse

  1. Skær rabarberstilkene i stykker á ca. 1-2 cm. 
  2. Kom rabarber og evt. jordbær i en kasserolle med vand og sukker.
  3. Bring gryden langsomt i kog ved middel varme med låg på.
  4. Lad rabarberne småboble under låg i 5-10 minutter. Dine rabarber skal være møre, men ikke total udkogte. 

Lad rabarberkompotten køle helt af.

Du kan også give kompotten et lille twist af anis-/lakridssmag med lidt frisk kørvel eller estragon. Lakrids, citron og rabarberens syrlighed spiller mega godt sammen.

 

 

Vaniljecreme

2 pasteuriseret æggeblomme

3 spsk sukker

1 tsk vaniljesukker

1 spsk majsstivelse

2 dl sødmælk

2 dl fløde

  1. Pisk æggeblommer, sukker, vanilje og majsstivelse sammen i en kasserolle ved middelvarme.
  2. Tilsæt sødmælken til gryden, mens du pisker videre.
  3. Varm blandingen langsomt op ved jævn varme, mens der piskes let og konstant i 2-3 minutter. Cremen vil tykne langsomt. Hav tålmodighed.  
  4. Kom vaniljecremen i en skål og dæk den med film helt nede ved cremen. Så dannes der ikke skind. Lad cremen køle af. 
  5. Pisk fløden til et let skum.
  6. Vend fløde og den kolde creme sammen med en dejskraber.

 

Knas

50 g smør

75 g havregryn

30 g mandler

2 spsk sukker

  1. Varm en pande op til middelhøj varme.
  2. Tilsæt smør og lad smørret bruse op på panden. Det må gerne brune en smule. Det giver nogle lækre nøddesmage og aromaer.
  3. Tilsæt havregryn, mandler og sukker og rist blandingen under omrøring. Du skal ende med et sprødt og gyldent knas.

Lad blandingen afkøle på bagepapir.

 

 

Samle samle

  1. Læg rabarberkompot, knas og vaniljecreme skiftevis i et glas
  2. Pynt med skovsyre, citronmelisse, kørvel eller estragon. Nam!
 
 

Velbekomme.

ingredienser

Du vil måske også kunne lide

X