Opskrift

Karamellisering

Hvorfor tager maden farve og får en tilberedt smag?Det spurgte jeg eleverne i forbindelse med Maillard-reaktioner i forløbet Videnskaben i mad. I

Fortsæt med at læse

Kreolsk inspireret morgenmadsvafler

Vafler til morgenmad - whats not to like?Denne opskrift bruger jeg i forbindelse med en undervisningsgang, hvor vi laver en

Fortsæt med at læse

Mazarin

En undervurderet klassiker!Som al for tit sættes i samme bås som roulader og citronmåner fra tankstationen eller supermarkedet.Det er dog ikke

Fortsæt med at læse

Italiensk marengs med kiks og frugt

Du kan anvende italiensk til mange forskellige ting i det søde køkken.Det lade sig være pyntning af kager, som fx Citrontærte,

Fortsæt med at læse

Praliné

Vi arbejder med sukkers madkemi (læs mere her: Mulighederne med sukker - Sukker Level 2), og i den forbindelse skal

Fortsæt med at læse

Tinga de pollo

Tacos og mexicansk mad kan nemt blive opfattet som oksekød i pandekage eller en eller anden tør skal, som ikke

Fortsæt med at læse

Isvafler

Vi arbejder mere og mere med forskellige istyper i madkundskabsundervisningen.Det skyldes for år tilbage, at jeg havde fået skabt en

Fortsæt med at læse

Skumfiduser

Hvilken kategori skal vi egentlig komme skumfidus i?Gratværk? Slik? Det tænker jeg. Det er faktisk første gang, at jeg har slik

Fortsæt med at læse

Bærcoulis

Ordet coulis kan næsten lyde lige som en kulissen.Jeg plejer at sige til elever, at de kan anvende en coulis

Fortsæt med at læse

Dejforløb

Indhold i forløbetHer finder du en oversigt over indholdet i dette forløb, hvor du nemt kan klikke dig frem til

Fortsæt med at læse