- Christiansvane
- 1. december 2021
Karamellisering
Hvorfor tager maden farve og får en tilberedt smag?Det spurgte jeg eleverne i forbindelse med Maillard-reaktioner i forløbet Videnskaben i mad. I
Hvorfor tager maden farve og får en tilberedt smag?Det spurgte jeg eleverne i forbindelse med Maillard-reaktioner i forløbet Videnskaben i mad. I
Vafler til morgenmad - whats not to like?Denne opskrift bruger jeg i forbindelse med en undervisningsgang, hvor vi laver en
En undervurderet klassiker!Som al for tit sættes i samme bås som roulader og citronmåner fra tankstationen eller supermarkedet.Det er dog ikke
Du kan anvende italiensk til mange forskellige ting i det søde køkken.Det lade sig være pyntning af kager, som fx Citrontærte,
Vi arbejder med sukkers madkemi (læs mere her: Mulighederne med sukker - Sukker Level 2), og i den forbindelse skal
Tacos og mexicansk mad kan nemt blive opfattet som oksekød i pandekage eller en eller anden tør skal, som ikke
Vi arbejder mere og mere med forskellige istyper i madkundskabsundervisningen.Det skyldes for år tilbage, at jeg havde fået skabt en
Hvilken kategori skal vi egentlig komme skumfidus i?Gratværk? Slik? Det tænker jeg. Det er faktisk første gang, at jeg har slik
Ordet coulis kan næsten lyde lige som en kulissen.Jeg plejer at sige til elever, at de kan anvende en coulis
Indhold i forløbetHer finder du en oversigt over indholdet i dette forløb, hvor du nemt kan klikke dig frem til