Bærcoulis

coulis
  • Set
    22

Ordet coulis kan næsten lyde lige som en kulissen.

Jeg plejer at sige til elever, at de kan anvende en coulis som en kulisse på tallerkenen. Altså laver vi en frugtsauce, som vi kan skabe en baggrund på tallerkenen med.

En coulis er en form for tynd sauce. Den laves af puréede grøntsager, bær eller frugter. Frugt- og bærcoulis bruges ofte på desserter.

Med en coulis kan vi arbejde med nogle forskellige smage, rent sansemæssigt. Jeg bruger dem ofte, som et syrligt modspil i desserter. Men du kan også lave grøntsagscoulis i det salt køkken.

 

150 g bær (kan både være fra frost eller friske, afhængig af årstiden)

100 g sukker

2 spsk vand

  1. Kom sukker, bær og vand i en kasserolle.
  2. Bring blandingen I kog.
  3. Når væsken koger, skrues ned på middel varme.
  4. Lad væsken småboble i 5-6 minutter.
  5. Stil til afkøling. Coulis skal gerne blive lidt sirupsagtig, når det er afkølet.

 

1-2 spsk bærcoulis på en tallerken og brownien over på. Det ser skide godt ud. Det giver lidt farvespil på tallerkenen. Deraf navnet coulis >< kulisse, en baggrund. En baggrund, som giver et lækkert syrligt modspil.

 

Velbekomme.

ingredienser

Du vil måske også kunne lide

X