• Set
    3

Tilbehør til pastaretter, tapas, brunch, madpakker eller salater?

Et tilbehør til mange forskellige retter.

Jeg introducerer denne opskrift til mine elever, når vi arbejde med et brunchtema på klassen.

Her giver disse tørrede tomater lidt grønt og der arbejdes med lytning som teknik. Dernæst synes jeg at disse tomater er et godt alternativ til en ketchup. Bevares, det er ikke ketchup, og bliver aldrig. Men disse tomater giver et lille syrligt modspil til den klassiske fede pølse-, bacon- og ægge-brunch.

Disse tørrede tomater kan minde om semidried tomater, men min tidligere opskrift på semidried tomater, tager 3 timer ved 110 grader.

I denne opskrift øger vi temperaturen til 150 grader og reducere tiden til 1 time = vi kan nå at lave disse i en madkundskabslektion.

Husk at dine tomater kan laves i god tid (et par dage inden), da dine semidried tomater kan holde sig ca. 2 uger i køleskab, hvis du dækker dem med lidt olie og smider dem i et patentglas (se nederste billede).

Læg tomaterne med skærfladen op ad på en bradepande med bagepapir. Fordel løgstykkerne og rosmarinen oven på tomaterne.

 

Et godt glas.

 

500 g cherrytomater

2 spsk balsamico

1 tsk sukker

2 spsk rapsolie

1-2 kviste frisk rosmarin

1/2 løg

Lidt groft salt

Lidt friskkværnet peber

Evt. lidt ekstra rapsolie, hvis du vil konservere tomaterne – men de bliver højest sandsynligt spist.

  1. Tænd din ovn på 150º over- og undervarme.
  2. Skyl og vask tomaterne grundigt.
  3. Halvér tomaterne.
  4. Snit løget fint.
  5. Hak rosmarin groft.
  6. Smid tomaterne i en skål med rapsolie, balsamico, sukker, løg og rosmarin. Vend rundt i sagerne.
  7. Læg tomaterne med skærfladen op ad på en bradepande med bagepapir. Fordel løgstykkerne og rosmarinen oven på tomaterne.
  8. Drys godt med salt og peber over tomaterne.
  9. Knald tomaterne i ovnen og tilbered dem i 1 time ved de 150º over- og undervarme.

Mens tomaterne er i ovnen, kan du skolde et glas til opbevaring.

Tomaterne skal gerne have en konsistens, hvor de ikke er sprængfyldte med saft, men de skal heller ikke være skrumpet fuldstændig ind som en rosin.

I et patentglas eller lignende dækket med rapsolie, og din tørret tomater kan holde sig i ca. 1-2 måneder på køl (måske endda mere – de er altid spist inden…) – så længe de er dækket af olie.

 

I et patentglas eller lignende dækket med rapsolie, og din tørret tomater kan holde sig i ca. 1-2 måneder på køl (måske endda mere – de er altid spist inden…) – så længe de er dækket af olie.

 

Velbekomme

ingredienser

Du vil måske også kunne lide

Efterlad en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

X