Thousand Island dressing

dsc 07092 1 | Domestic Science
  • Set
    455

Thousand Island dressingen er nok mest kendt for sin plads på rejecocktailen og på tube til salaterne, når der grilles.

I ugens løb så jeg Gordon Ramsey komme Thousand Island dressing i en burger i bestræbelserne på at rede en amerikansk restaurant. Så det måtte jeg da også prøve at kaste mig ud, da jeg lørdag lavede hjemmelavet burgers.

Tit forfalder vi til bare at smide ketchup og salatmayo i en burger – og det er også godt! Men en lille hjemmelavet dressing kan også give lidt variation til burgeren.

Hvis du har en sindsyg god stavblender, kan denne dressing laves på ingen tid. Du kommer faktisk bare alle ingredienserne i kanden til stavblenderen, og så blender du løse. Hele baduljen vil nu emulgere og samle sig som en dressing. Let peasy…

Hvis du ikke har en god stavblender, kan en håndmixer også anvendes. Her blander du alle ingredienserne sammen, undtagen rapsolien! Den tilsættes til sidst, mens du pisker løs med håndmixeren. Æggeblommen og krydderier optager langsomt og forsigtigt olien og danner en mayonnaise dressing. Umme.

 

En god portion til 6-8 burgers. 

 

1 Pasteuriseret æggeblomme.

2 dl Raspkerneolie.

1 spsk Hvidvinseddike.

2 spsk Ketchup (Heinz har en god syrlighed).

1-2 Skævt tabasco (to dråber – flaskerne plejer at lukke en dråbe ud ad gangen).

½ tsk Paprika.

1 tsk Engelsk sauce (Worchestershire sauce).

1 tsk Fransk sød sennep (jeg elsker French´s classic yellow!).

½ tsk Salt og peber.

4-5 Cornichoner.

 

Håndmixer-version

  1. Pasteuriseret æggeblomme, hvidvinseddike piskes sammen i en skål med en håndmixer.
  2. Ketchup, tabasco, paprika, engelsk sauce, sennep, salt og peber tilsættes. Kør en tur med håndmixeren, sådan at de nye ingredienser optages i dressingen.
  3. Nu skal du have rapskerneolien i skålen. Med en forsigtig og tynd stråle, tilsætter du lidt olie ad gangen. Endelig ikke for meget olie ad gangen. Tålmodighed. Massen vil langsomt danne en næsten mayonnaiseagtig konsistens – bare lidt tyndere – efterhånden, som du får arbejdet olien i æggeblommerne.
  4. Snit cornichonerne i skiver og dernæst i strimler, inden de hakkes i fin tern. Vend dem i dressing og stil på køl ind til servering.

 

Nu skal du bare have lavet bollerne (Burgerboller) og burgeren…

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide