fullsizeoutput ac1 | Domestic Science
 • Set
  964

Chilierne i skolehaven er brugt, så jeg måtte ty til Rema 1000.

Men efter at der var en masse chilier til overs, konserverede jeg banditterne til senere brug. Tanken var at bruge dem til Chili con carne her i januar. Problemet var bare, at madkundskabslæreren glemte chilierne derhjemme, hvor de var blevet konserverede…

Syltning af chilier er mega nemt.

Jeg plejer at gemme mine chilier i fryseren, hvis jeg ikke får dem brugt. Og alligevel sker det, at jeg kommer til at købe en ny pakke chilier en gang i mellem. Og så gemmer jeg lidt igen. Jeg er heldigvis begyndt at fermentere og konservere en del, og her er jeg begyndt at samle mine chilier i patentglas. Så står de i køleskabet, hvor jeg altid kigger, bliver opmærksom på dem, husker dem og får dem brugt.

 

1 Liters patentglas. 

 

10-15 Chilier 

dl Klar lagereddike

40 g Sukker

2-3 Laurbærblade 

1 Kvist Rosmarin 

Evt. et skvæt atamon til at skylle glasset

 1. k30465tu1bpykfdie9r | Domestic ScienceSkold først dit sylteglas med kogende vand og lad det stå og dryppe af på et rent viskestykke, mens du ordner chilierne. Skyl glasset i et skvæt atamon.
 2. Del chilierne, skrab kernerne ud og fjern den hvide marv i chilifrugten. Skyl chilierne og skær dem ud, som du ønsker. Du kan sagtens gemme nogle af kernerne, som kan smide i syltlagen om lidt.
 3. Kom chilierne i sylteglasset. Pres dem evt. lidt sammen, da glasset kan blive lidt fyldt.
 4. Kom lagereddike, sukker, rosmarin og laurbærblade i en kasserolle og giv det et opkog.
 5. Hæld den varme syltelage over chilierne og sæt låget på sylteglasset med det samme.
 6. Lad gerne de syltede chilier trække ca. 2 uger før brug du bruger dem. Så har de udviklet en dejlig syrlighed, som giver det “hotte” et dejlig modspil.

 

Ønsker du at sylte chilierne hele, kan du prikke dem med en gaffel. Så kan syltelagen trænge langsomt ind i chilierne og gøre dem møre og syrlige.

fullsizeoutput_ac1
Mine chilier kører på tredje måned i lagen og er stadig super fine. Du vil opleve at chilierne bliver en smule mere bløde med tiden. Det er ganske naturligt. Så længere der ikke vokser alverdens ting på dem, er de super fine.

 

Velbekomme.

ingredienser

  Du vil måske også kunne lide