Drømmekage fra Svennern´

fullsizeoutput 46d 1 | Domestic Science
  • Set
    664

Pavlovs hunde har ikke levet forgæves…

En gang i mellem skal eleverne belønnes for godt arbejde – og klasselæreren var lige i bagehumør. Så det blev til en drømmekage til det afsluttende arbejde med det gamle gamle værk af Leif Esper Andersen; Heksefeber – og det løse hekseundervisning.

Nå ja, og så tænkte jeg at give kagen et twist med makroner. Så blev der ryddet lidt op i skabene og kagen var pludselig ikke fra Brovst, hvilket klassikeren vist nok plejer at være.

fullsizeoutput 46d 1 | Domestic Science

1 Stor dyb bradepande til en ovn – en hel folkeskole klasse

6 æg

250 g sukker 

4 dl mælk

75 g smør (eller margarine, hvis du vil spare en skilling) 

500 g hvedemel

4 tsk bagepulver

2 tsk vaniljesukker

250 g knuste makroner

  1. Tænd din ovn på 200° over- og undervarme.
  2. Pisk æg og sukker til en god æggesnaps.
  3. Varm mælk og smør lillefingervarmt i en kasserolle.
  4. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen.
  5. Under konstant omrøring, hældes mælk og smør langsomt i æggemassen.
  6. Kom lidt af melblandingen i mælke- og æggeblandingen. Fortsæt vil du ikke har mere melblanding.
  7. Knus makronerne groft og vend i dejen. 
  8. Hæld dejen i en lille bradepande beklædt med bagepapir og bag kagen midt i ovnen.
  9. Bage nu kagen ved 200° over- og undervarme.

Mens kagen bager, laver du fyldet til toppen af drømmekagen.

 

Fyld

200 g smør

300 kokosmel 

400 g farin 

1 dl mælk

1 tsk vaniljesukker

  1. Kom smør, kokosmel, farin og mælk i en gryde og varm det langsomt op under omrøring.
  2. Tag kagen ud efter de første 20 minutter og skru ovnen op på 225° over- og undervarme.
  3. Nu fordeler du fyldet oven på kagen. Bag kagen færdig, ca. 5 minutter, sådan at fyldet lige karamelliserer. Lad kagen hvile en smule, inden du spiser. Ellers brænder du tungen.

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide