img 0619 | Domestic Science
 • Set
  913

Den skal bare med på et bunchbord eller en brunch platte!

Den lille, tykke og svampede amerikanske pandekage med en lille smule kærlighed i form af sirup ryger bare lige ned i løgneren.

Den amerikanske pandekage bidrager til brunchen med sin svampethed og sødme, når du også får lidt syrligt skyr med granola, sprøde og søde arme riddere, frisk og saftig frugt og en god brunchpølse med masser af umami. Som Jerry McGuire siger: “You complete me”.

Amerikanske pandekager er utrolig nemme at arbejde med i madkundskab. Der er nærmest bare at blande alle ingredienserne sammen. Men det er en anderledes dej at arbejde med på panden, da det er en meget tykkere dej, end de mere klassisk tynde dansk-fransk inspireret crêpes-pandekager.

 

1 højt tårn.

 

300 g hvedemel

3 dl mælk

1 dl yoghurt eller skyr

2 æg

2 spsk sukker

¼ tsk groft salt

1½ tsk bagepulver

1 tsk vaniljesukker

50 g smør – smeltet

 1. Smelt smørret i en gryde eller mikroovn,
 2. Si melet i en stor skål med mælken, og pisk mel og mælk sammen med en håndmixer. Når du sier melet, hjælper det til, at der ikke kommer klumper i dejen.
 3. Tilsæt yoghurt/skyr og æg. Pisk, pisk videre…
 4. I med salt, sukker, bagepulver, vaniljesukker og smør – fortsæt piskningen.
 5. Frem med et decilitermål. Jeg bruger ca. en 1/2 dl dej pr. pandekage på min blinispand. Hvis du har en større pande, kan du også godt hælde 1 deciliter på ad gangen. Du bestemmer størrelsen i sidste ende.
 6. Kom en lille klat smør på panden, inden du hælder dejen på. Bag pandekagerne ca. 2 minutter på hver side. De bliver fantastisk svampet og mushy.
img 0615 | Domestic Science
“Skal de være så tykke, Christian?“. Efter lidt tvivl om pandekagernes størrelse, fik 6.a lavet en ordentlig røvhul dejlig svampede amerikanske pandekager med appelsin og vaniljesirup. Uden brug af blinispande, formåede eleverne på flotteste vis at kreere nogle rimelig runde og ensformet pandekager.

Jeg bager altid disse små pandekager på min blinispande. Det giver nogle små fiffige pandekager, som man kan stable et mega højt tårn af. Og pandekagetårne er bare et syn for guderne!

Man kan også bruge en crêpespande eller en såkaldt pandekagepande. Da dejen er meget fast i det, kan du også bage dem i “klatter” på en almindelig pande. Dejen og pandekagen skal nok få sin  klassiske amerikanske tykkelse, men formen bliver lidt mere tilfældig.

Pandekagerne guffes sammen med en god sirup. Jeg anbefaler en vanilje og appelsinsirup.

 

Velbekomme.

ingredienser

  Du vil måske også kunne lide