Bedstemors lynboller

img 1381 | Domestic Science
  • Set
    24.965

Der er altid boller til kaffen, når vi besøger bedstemor i Thy. Og du får her denne superopskrift fra Thy!

Jeg bruger altid denne opskrift, som den første opskrift, som eleverne stifter bekendtskab med i madkundskab. Den er nem, hurtig og så er der masser af tid til at snakke og vise, hvordan faget og lokalet fungerer den første undervisningsgang. Og der er stadig tid til lidt madlavning. Dernæst er det en god introduktion til arbejdet med gærdej og gærprocessen.

Hævningen i denne opskrift går super hurtig, da der er meget gær i dejen.

Bedstemors lynboller | Domestic Science

Bedstemors lynboller

0c395459f4aa646ef70e66d7c5d5c5bfc568cf272413430a26bdf14a9cf4bbe4?s=30&d=mm&r=g | Domestic ScienceChristian Svane
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 40 minutter
Retter Boller, Brød
Køkken Dansk
Antal 12 styk

Ingredienser
  

  • 450 g hvedemel
  • 50 g gær
  • 3 dl mælk
  • 1/2 dl flydende margarine
  • 50 g sukker
  • 1 1/2 tsk salt

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 225° over- og undervarme.
  • Mælken lunes (lillefingervarm) i en gryde.
  • Hæld mælken i en skål.
  • Gæren opløses i mælken med sukker og salt.
  • Margarinen tilsættes. Rør.
  • Tilsæt lidt ad gang melet. Ælte, ælte, ælte… Indtil dejen er smidig og ikke klistrer.
  • Stil dejen til hævning i 5 minutter.
  • Form bollerne og lad dem efterhæve i 20 minutter.
  • Pensl bollerne med æg.
  • Bage i ca. 10 minutter ved 225°.

Og så ellers bare på med rigeligt tandsmør!

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide