Den du ved nok…

dsc 07162 1 | Domestic Science
  • Set
    510

Bradepandekage til gymnastikopvisning i SGIF. Man skal selvfølgelig altid smage på maden, inden den serveres – med en kop kaffe på terrassen.

Dette er en klassiker, som er et sikkert hit til eftermiddagskaffen eller større komsammen. Den er utrolig nem at lave og er en god introkage til madkundskab, når elever skal lære at arbejde med rørt dej.

Det er en kaloriebombe uden lige! Og det smager fantastisk.

 

En lille bradepande.

 

Kagen

300 g sukker

4 æg

3 dl mælk

450 g hvedemel

3 tsk vaniljesukker

3 spsk kakao

3 tsk bagepulver

200 g smeltet margarine

 

Glasur:

200 g smeltet margarine røres med

7 spsk færdig (brygget) kaffe

2 ½ spsk kakao

3 tsk vaniljesukker

100 g kokosmel

250 g flormelis

  1. Sukker og æg piskes godt.
  2. Smelt margarinen, afkøl den.
  3. Mel, vaniljesukker, bagepulver og kakao blandes i en skål.
  4. Kom mælken i ægge- og sukkermassen. Og rør videre.
  5. Tilsæt mel lidt ad gangen, ind til har en god fast, men stadig flydende konsistens.
  6. Tilsæt det smeltet margarine.
  7. Fyld dejen i din bradepande. Bages ved 190° C i ca. 25 minutter.
  8. Smelt smørret til glasuren. Bland alle ingredienser til glasuren sammen i en skål/gryde, imens selve kagen bages i ovnen.

Når kagen er afkølet, smøres den med glasur.

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide