img 1161 | Domestic Science
  • Set
    979

Gulerodsboller er altid et hit på madpakken.

Det er også altid et godt emne at arbejde med i madkundskab i starten af skoleåret, da eleverne lærer at arbejde med gær og hævning.

Arbejdet med gulerodsbollerne kombineres også med lidt læsning og guleroden. Det giver en god indsigt en den dejlige rodfrugt, som på mange måder fylder meget i den dansk kost.

Gulerodsboller | Domestic Science

Gulerodsboller

bcdf3bc420b266657198f66877a16a3e?s=30&d=mm&r=g | Domestic ScienceChristian Svane
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 1 time
Retter Boller
Køkken Dansk
Antal 12 styk

Ingredienser
  

  • 3 stk gulerødder
  • 25 g gær
  • 2 1/2 dl lunkent vand
  • 2 spsk solsikkeolie
  • 1 tsk salt
  • 100 g grahamsmel
  • 350 g hvedemel
  • 1 stk æg

Sådan gør du
 

  • Tænd din ovn på 200˚ over- og undervarme
  • Skræl og riv gulerødderne på et råkorstjern på et skærebræt.
  • Rør gæren ud i en skål med vand.
  • Tilsæt revet gulerod olie, salt og grahamsmel.
  • Rør stille og roligt hvedemelet i skålen, indtil du har en dej, som ikke klistrer, og som har en fin elastisk konsistens. Det kan ske, at du skal tilsætte en lille smule mere mel.
  • Stil dejen til hævning i 15-20 minutter.
  • Rul dejen som en pølse – udstik 12 boller.
  • Tag en bageplade med bagepapir og placer én bolle i midten, hvorefter du placerer 6 boller rundt omkring bollen. Sæt de næste boller tæt om de 7 første.
  • Lad bollerne efterhæve i 15 minutter.
  • Bag bollerne ved 200˚ over- og undervarme i midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Tip til opskriften

Et godt lag tandsmør på de friskbagte gulerodsboller,  og du er godt kørende!
Når bollerne er kølet af, smides de restrende i en frysepose, og så har man en god snack til 10-pausen næste skoledag.

img 5928 2 | Domestic Science

 

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide

    Efterlad en anmeldelse

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering