FILONE – TIL BRUSCHETTA

  • Set
    64

Super appetizer til et hvert selskab!

Det hele starter med et godt brød.

Lige straks skal der laves bruschetta. Og til det skal vi selvfølgelig lave vores egne flutes. Det er vi nød til i madkundskab. Skal det gå hurtigt til en tapasaften, kan jeg godt finde på at købe et godt brød ved bageren, som vi så laver bruschetta på. Og skal det være mega billigt, laver du dine bruschetta med det der billige vacuumpakket brød fra supermarkederne. Men dette er ikke en anbefaling – bare en mulighed…

Bruschetta er bare en god måde at få anvendt daggammelt brød på. Måske dit brød er blevet lidt tørt. Lidt pesto på, i ovnen og det bliver sprødt.

I madkundskab kan vi ikke helt overholde hævetiderne, men eleverne knokler på, og jeg råber og skriger, når brødet skal til henholdsvis efterhævning og i ovnen. I hjemmet overholdes hævetiderne.

2 styks.

25 g gær

3 dl lunkent vand

1 tsk salt

2 spsk olivenolie

200 g durum mel

300 g hvedemel

Prøv også med

Frisk presset hvidløg el. hvidløgspulver

Ca. 1-2 spsk. oregano

  1. Smuldr gæren i en skål og tilsæt det lunkne vand.
  2. Rør til gæren er opløst og tilsæt, olie, presset hvidløg og oregano (hvis du ønsker det).
  3. Tilsæt durummel og salt. Herefter hvedemelet lidt ad gangen.
  4. Ælt indtil dejen er smidig og glat.
  5. Lad dejen hæve i ca. 30 minutter med et rent viskestykke over.
  6. Ælt dejen igen og form til 2 smalle brød.
  7. Brødene hæver yderligere 30 minutter, inden du drysser lidt durummel over brødene.
  8. Dine filonebrød bages i ca. 25 min ved 210°C over- og undervarme, til de har sprød skorpe.

Køl dine filonebrød lidt af, skær dem i skiver, og kom en pesto på dem. Smid dem på en bagerist og i ovnen igen. 5-10 minutter og pestoen er “smeltet”, brødet ristet og bruschettaen klar.

Find opskrift på pesto her.

Velbekomme.

ingredienser

Du vil måske også kunne lide

Efterlad en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

X