Boghvedepandekager med fyld

Boghvedepandeger1 | Domestic Science
  • Set
    567

Vi arbejder med videnskaben i køkkenredskaberne, og i den forbindelse ser vi nærmere på pander og, hvordan madens tilberedes herpå.

Boghveden er en lidt anderledes meltype, end det eleverne ellers møder i madkundskab. Du kan jo reelt set bare lave en saltet madpandekage, men boghveden tilfører en anderledes smagsoplevelse. Dernæst er den glutenfri, hvilket også gør at denne madpandekagetype kan anvendes til at lave måltider til udvalgte grupper. Eksempelvis glutenallergiker.

Boghvedepandekage | Domestic Science

Boghvedepandekager med fyld

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 40 minutter
Retter Hverdagsmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Boghvedepandekager

  • 125 g boghvede
  • 1 æg
  • 4 dl mælk
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sennepspulver

Fyld

  • 3 kartofler
  • 2-3 gulerødder
  • 1/4 squash
  • 1-2 løg skåret i både
  • 1 kyllingebryst
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk peber
  • Lidt solsikkeolie til stegning

Raita

  • 2 dl græsk yoghurt
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk peber
  • 1/2 tsk spidskommen
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 agurk
  • 1/2 rødløg

Sådan gør du
 

Boghvedepandekager

  • Bland alle ingredienserne i en stor skål og pisk med en håndmixer.
  • Lad herefter dejen hvile i 15-30 min. Reelt set kan dejen laves dagen inden.
  • Rør lidt rundt i dejen lige inden den skal til at steges.
  • Varme en stor pande op til middelvarme og tilsæt en smule solsikkeolie inden stegning.
  • Steg pandekagerne gyldne på begge sider.

Fyld

  • Skræl og skær gulerødder og kartofler i grove tern.
  • Kom gulerødder og kartofler i en kasserolle, dækket med vand og bring i kog. Gulerødder og kartofler koges let møre, ca. 10 min. Gulerødder og kartofler skal køle af i noget koldt vand, når det er let møre.
  • I mens pilles og snittes løg i både og hvidløg fint.
  • Squashen snittes i tern, ca. 1 x 1 cm.
  • Kyllingebrystet skæres i skiver eller grove tern.
  • Kom kyllingestykkerne i en skål med salt, peber, stødt koriander og gurkemeje.
  • Varm en pande op til middelhøj varme.
  • Kom lidt solsikkeolie på panden.
  • Steg kødet af på panden med krydderierne.
  • Når kødet har taget lidt farve, tilsættes squash, løg og hvidløg. Svits 2 minutter.
  • Tilsæt gulerødder og kartofler og steg til grøntsagerne er lune og har taget lidt lækker farve.

Raita

  • Pil og snit rødløget fint.
  • Halver agurken og fjerne kernerne og det bløde kød i midten. Riv agurken på den grove side af et råkostjern.
  • Rør yoghurt, salt, peber, spidskommen og hvidløg sammen i en skål.
  • Tilsæt agurk og rødløg

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide