fullsizeoutput 4d8 1 | Domestic Science
  • Set
    722

Så troede man lige at vejret var ved at blive mere lovende. Meeeen, nej. Til gengæld blev det suppevejr, og så skal man da have verdens nok nemmeste og lækreste kartoffelsuppe.

 

4 personer

 

1-2 liter vand

1 kg kartofler

1 porre

1 dl fløde

1 pk bacon

1 grøntsags bouillonterning

1/2 tsk salt & peber

1/2 tsk muskatnød

Lidt purløg der kan drysses over suppen

  1. Skræl og rens kartofler og porre og skær dem i mindre stykker.
  2. Kartofler, porre og grøntsagsbouillon kommes i en gryde, og der hældes ca. 1-2 liter vand over, således de lige er dækket.
  3. Kartoflerne og porrene koges møre.
  4. Hæld halvdelen af vandet fra gryden i en kande.
  5. Tilsæt fløden.
  6. Grøntsagerne blendes med den resterende væske med en stavblender til det har en lind konsistens.
  7. Varm suppen igennem i gryden igen.
  8. Tilsæt og smag til med muskatnød, salt og peber.
  9. Tilsæt evt. lidt ekstra vand indtil suppen , hvis den er lidt tyk i konsistensen.
  10. Skær baconen i mindre stykker og steg sprødt på en pande.

Suppen serveres med ristet bacon, fint hakket purløg og noget godt brød.

fullsizeoutput 4d7 scaled | Domestic Science
fullsizeoutput 4d5 scaled | Domestic Science
Kartoffelsuppe med bacon og friske purløg fra urtehaven.

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide