- 8. december 2020
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let

-
Set722
Så troede man lige at vejret var ved at blive mere lovende. Meeeen, nej. Til gengæld blev det suppevejr, og så skal man da have verdens nok nemmeste og lækreste kartoffelsuppe.
4 personer
1-2 liter vand
1 kg kartofler
1 porre
1 dl fløde
1 pk bacon
1 grøntsags bouillonterning
1/2 tsk salt & peber
1/2 tsk muskatnød
Lidt purløg der kan drysses over suppen
- Skræl og rens kartofler og porre og skær dem i mindre stykker.
- Kartofler, porre og grøntsagsbouillon kommes i en gryde, og der hældes ca. 1-2 liter vand over, således de lige er dækket.
- Kartoflerne og porrene koges møre.
- Hæld halvdelen af vandet fra gryden i en kande.
- Tilsæt fløden.
- Grøntsagerne blendes med den resterende væske med en stavblender til det har en lind konsistens.
- Varm suppen igennem i gryden igen.
- Tilsæt og smag til med muskatnød, salt og peber.
- Tilsæt evt. lidt ekstra vand indtil suppen , hvis den er lidt tyk i konsistensen.
- Skær baconen i mindre stykker og steg sprødt på en pande.
Suppen serveres med ristet bacon, fint hakket purløg og noget godt brød.


Velbekomme.