- 8. december 2020
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let

-
Set712
Superlækker lille snack til madpakken og en rigtig god måde at lære at arbejde med brød og gærprocessen i madkundskab.
Jeg bruger også ofte denne opskrift til den første samarbejdsopgave i madkundskab. Det er altid den første gang, hvor eleverne skal til at arbejde sammen i makkerpar. Der skal kommunikeres og laves aftaler, sådan at maden kan serveres sammen.
Dej
50 g gær
3 dl lun vand
1 tsk salt
2 spsk solsikke- eller rapsolie
500 g hvedemel
Fyld
1 ds tomatkoncentrat
1/4 tsk groft salt
200 g finthakket kogt skinke eller pepperoni
1 finthakkede løg
200 g mozzarellaost
1 fed hvidløg
1 tsk oregano
Dej
- Tænd din ovn på 200º over- og undervarme (husk varmeluft, hvis du har flere bageplader i ovnen).
- Kom gær i en stor skål og tilsæt lunt vand. Rør til gæren er opløst.
- Tilsæt salt og olie.
- Rør ca. halvdelen af melet i med en grydeske. Tag dejen op på et meldrysset bord og ælt resten af melet i.
- Ælt dejen godt igennem – og stil den til hævning i 15-20 minutter.
- Slå dejen ned og rul den ud som en stor firkantet plade med en tykkelse på ca. 1/2 cm.
Fyld
- Rør alle ingredienser til fyldet sammen i en skål.
- Smør kød/oste-blandingen på ”dejpladen”.
- Rul dejpladen fra den lange side til en roulade. Skub rouladen let sammen.
- Mål 2-3 cm op på rouladen og udstik sneglene. Læg sneglene på bageplader med bagepapir på og lad dem hæve under et viskestykke i ca. 20 min.
- Bag sneglene midt i ovnen i ca. 20 minutter ved 200º. Lad pizzasneglene køle af på en bagerist.
Så skal der snackes og resten skal bare i fryseren. Når du laver din madpakke, skal du bare tage pizzasneglen op af fryseren aftenen inden. Smid den i køleskabet og den er tøet op til næste dags strabadser.

Velbekomme.
Efterlad en anmeldelse