fullsizeoutput 2e1 scaled | Domestic Science
 • Set
  755

Tortillas til tacos.

Du skal skal bruge Masa harina! Fx af mærket Maseca. Der er ingen vej uden om. Jo, du skal gå over i en hvedetortillas. Men de er ikke lige så gode, som disse ægte majstortillas.

Masa harina er det fineste malede majsmel. Melet laves specielt til de bløde majstortillas – netop som mexicanerne vil have dem.

Det er ikke så omstændigt at lave dem. Det har taget tid for mig, da jeg lige har skulle fatte, hvordan man skal bruge majsmel og i sidste ende Masa harina. Europæiske majsmel kan jeg ikke få til at du. Teksturen og konsistensen af tortillaen bliver ikke den samme og tortillaerne smuldre nemt. Masa harina majsmel adskiller sig nemlig fra “vores” majsmel ved at majsene koges med kalk. Herefter males melet. Netop kalken, gør majsene blødere og forstærker samtidig aroma og smag.

fullsizeoutput_306
Og så er de glutenfrie!

Der er mere gods i disse tortillas end i de hvedetortillas, som du køber i supermarked. Lad mig sige det sådan her: Når du først har prøvet disse, vil du ikke vende tilbage til supermarkedets tortillas. Kun hvis dovenskaben rammer dig…

 

Ca. 16 styks. 

 

400 g masa harina – Maseca

1 ½ spsk salt

6 dl lunkent vand 

 1. Først blander du din Masa harina med salt og halvdelen af vandet i en stor skål (jeg smed det i røremaskinen). Bland bland. Det kan godt virke melet og smuldret.
 2. Arbejd nu det resterende vand ind i dejen, mens der æltes. Dejen skal have en konsistens a la modellervoks-agtig-ish.
 3. Pak dejen inden i plastikfilm og lad dejen hvile en halv times tid i køleskabet.
 4. Del dejen i 16 stykker og form dem til lille kugler.
 5. Smid hver enkel kugle i en tortillapresser mellem en opskåret plastikpose (se nedenstående billede). De færdige tortillas skal være ca. 8-10 cm i diameter. Du kan også presse dine tortillas mellem to pander eller skærebræt. Bare husk plastikposen, således dejen ikke sidder fast i presseren eller panderne.
 6. Varm en pande op til høj varme. Bag dine tortillas på begge sider. Ingen fedstof på panden! Læg de færdigbagte tortillas ind i et viskestykke i et fad. Så holder de sig lune og bløde.

Det kan ske at dine tortillas virke sprøde, når de lige er bagt. No worries… Så længe du smider dem i et viskestykke i et fad og omslutter viskestykket godt, skal det nok gå. Så har du bløde, dejlige og friske tortillas, når du skal spise.

fullsizeoutput_2df
De små majsboller placeres på en opskåret plastikpose. Så er de nemme at pille af efter presningen.
fullsizeoutput_2e0
Et styks flad tortilla klar til at blive smidt på en varm pande. Denne opskrift giver nogle tortillas med en diameter på ca. 8-10 cm. Så skal du lave burrito, skal du lave majsbollen større.
fullsizeoutput_2e1
På en tør og varm pande. 1-2 minutters penge.

 

Fra tortillas til nachos!

Smid dine færdigbagte eller daggamle tortillas på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ca. 10-15 minutter til de er sprøde. Voila. Du kan evt. pensle dem med olivenolie. Det gjorde jeg ikke.

Du kan også smide dine nachos i frituren = helt anden sprødhed = helt anden mængde kalorier!

fullsizeoutput_2e6
Nachos lige fra ovnen. De behøves jo ikke at være trekantet a la butikkernes.
fullsizeoutput_2e5
El Mariachi kalder osten til venstre for Queso fundido con Chorizo. Det er en kalorie- og kolesterolsatan uden lige. Jeg prøvede at imitere den. Den er satme lækker! Til dine nachos skal du selvfølgelig have en hjemmelavet salsa og en hjemmelavet chilimayo. Jeg har grønne fingre i tiden, så det er selvfølgelig med egne minichilier i både salsa og mayo.

 

Velbekomme.

ingredienser

  Du vil måske også kunne lide