• Set
    275

Naya overhørte mor og far nævne ordet “hindbærsnitter”. Så nu skulle far og datter i køkkenet. Og hindbærsnitterne SKAL være lyserøde, far!

Lige om straks står den på hindbærsnitter i madkundskab. Og hindbærsnitter er en super mulighed for at introducere eleverne til mørdej.

Mørdej bruges som oftest til tærter, såvel madtærter som desserttærter. Det er et spørgsmål om tilsætning af sukker.

 

Ca. 15 styks

 

Mørdej

2 spsk vaniljesukker. Hvis du skal kræse for snitterne, bruger en halv vaniljestang.

125 g flormelis

150 g stuetempereret smør

300 g hvedemel

1 tsk bagepulver

1 æg

  1. Vaniljesukker, flormelis, stuetempereret smør, hvedemel og bagepulver æltes sammen.
  2. Tilsæt til sidst ægget og ælt dejen smidig og glat. Bare blive ved! Det skal nok samle sig.
  3. Dejen stilles i køleskab ½ time inden udrulning.
  4. Del dejen i 2 dele.
  5. Rul dejen ud til 2 ens rektangel á ca. 20 x 30 cm bagepapir. Det er vigtigt, at de er nogenlunde ens i form og størrelse, da den ene skal lægges oven på den anden.
  6. De to plader mørdej bages på i 11-12 minutter ved 190° varmluft.
  7. Stil dem til afkøling.
Tilsæt til sidst ægget og ælt dejen smidig og glat. Bare blive ved! Det skal nok samle sig.
Dejen stilles i køleskab ½ time inden udrulning.

 

Fyld

200 g Hindbærmarmelade

  1. Når mørdejspladerne er afkølet, smøres den ene mørdejsplade med hindbærmarmeladen. Læg den anden plade forsigtigt oven på den anden plade med hindbærmarmeladen.

 

Glasur

250 g flormelis

2-3 spsk vand

1 dl hindbær- eller jordbærmarmelade. Giver hindbærsmag i glasuren. Kan undlades, hvis man er til den klassiske hvide.

Krymmel eller frysetørret hindbær til at pynte hindbærsnitterne.

  1. Rør flormelis, marmelade og vand sammen.
  2. Toppen stryges med tyk glasur og drysses straks med krymmel.

Udskær til “snitter” med en skarp kniv, når glasuren har sat sig lidt.

Hov… Hindbærsnitter kan åbenbart bringe de lange fingre frem…

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide

    This website uses cookies. Ved continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

    X