IMG 4793 scaled | Domestic Science
  • Set
    822

Naya overhørte mor og far nævne ordet “hindbærsnitter”. Så nu skulle far og datter i køkkenet. Og hindbærsnitterne SKAL være lyserøde, far!

Lige om straks står den på hindbærsnitter i madkundskab. Og hindbærsnitter er en super mulighed for at introducere eleverne til mørdej.

Mørdej bruges som oftest til tærter, såvel madtærter som desserttærter. Det er et spørgsmål om tilsætning af sukker.

Hindbaersnitter | Domestic Science

Hindbærsnitter

bcdf3bc420b266657198f66877a16a3e?s=30&d=mm&r=g | Domestic ScienceChristian Svane
Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 1 time
Retter Kage
Køkken Dansk, Sønderjysk kaffebord

Ingredienser
  

Mørdej

  • 2 spsk vaniljesukker. Hvis du skal kræse for snitterne, bruger du en halv vaniljestang
  • 125 g flormelis
  • 150 g stuetempereret smør
  • 300 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 æg

Fyld

  • 200 g hindbærmarmelade

Glasur

  • 250 g flormelis
  • 2-3 spsk vand
  • 1 dl hindbær- eller jordbærmarmelade. Giver hindbærsmag i glasuren. Kan undlades, hvis man er til den klassiske hvide.
  • Lidt Krymmel eller frysetørret hindbær til at pynte hindbærsnitterne.

Sådan gør du
 

Mørdej

  • Vaniljesukker, flormelis, stuetempereret smør, hvedemel og bagepulver æltes sammen.
  • Tilsæt til sidst ægget og ælt dejen smidig og glat. Bare blive ved! Det skal nok samle sig.
  • Dejen stilles i køleskab ½ time inden udrulning.
  • Del dejen i 2 dele.
  • Rul dejen ud til 2 ens rektangel á ca. 20 x 30 cm  bagepapir. Det er vigtigt, at de er nogenlunde ens i form og størrelse, da den ene skal lægges oven på den anden.
  • De to plader mørdej bages på i 11-12 minutter ved 190° varmluft.
  • Stil dem til afkøling.

Fyld

  • Når mørdejspladerne er afkølet, smøres den ene mørdejsplade med hindbærmarmeladen. Læg den anden plade forsigtigt oven på den anden plade med hindbærmarmeladen.

Glasur

  • Rør flormelis, marmelade og vand sammen.
  • Toppen stryges med tyk glasur og drysses straks med krymmel.

Tip til opskriften

Udskær til “snitter” med en skarp kniv, når glasuren har sat sig lidt.

img 1253 | Domestic Science
Tilsæt til sidst ægget og ælt dejen smidig og glat. Bare blive ved! Det skal nok samle sig.

 

img 1254 | Domestic Science
Dejen stilles i køleskab ½ time inden udrulning.

 

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide