• Set
    39

Vi arbejder egentlig med konservering og skal gøre en masse ting klar til de kommende undervisningsgange. Men vi skal da også lige have en lille snack. Derfor laver vi en klassisk peanutbutter sandwich, men med et lille twist.

I tidernes morgen, da jeg gik på kokkeskole, skulle vi lave en simpel peanutbutter sandwich med peanutbutter og ultratynde skiver af æbler i noget godt brød. Kunne vi give denne klassiker et lille twist, nu hvor vi alligevel er i gang med at konservere og gøre de sidste ting klar til vinteren?

 

4 styks  

 

8 skiver brød

En portion hjemmelavet peanutbutter

En portion æblegele

Peanutbutter

150 g peanuts

Evt. ½ tsk honning

1 tsk raspolie

  1. Varm en pande op til middelhøj varme.
  2. Fordel dine peanuts på den varme pande – ingen fedtstof! Nødderne skal bare tage lidt farve.
  3. Lad nødderne køle af på en bageplade.
  4. Kom nødderne i en blender eller minihakker. Låg på blendere og blend… Det tager lidt tid… Hold et par pauser i og skrab siderne fri til massen er fin, ensartet og tyk. Hav tålmodighed. De mange peanuts skal nemlig bare blendes. Ikke andet. Men tvivl ej. Den skal nok blive cremet i konsistensen.
  5. Smag evt. til med lidt honning og salt.
  6. Kom massen i et glas og hæld rapsolie på toppen. Så kan det holde sig bedre.

Æblegele

4 æbler

1 ½ dl vand

1 dl sukker pr. dl saft du kan udvinde af æblerne. Det kan svinge..

1 tsk vaniljesukker

Evt. ½ tsk melatin. Hvis du er usikker på om æblerne indeholder nok pektin. 

  1. Udkern dine æbler med en udkerner, eller del æblerne i fire og skær kernehusene fra.
  2. Kom æbler, vand og vaniljesukker i en kasserolle og bring det hele i kog under låg.
  3. Når det koger, skruer du ned på svag varme og lader æblerne hygge sig, til de er møre. Æblerne plejer at revne, når de er møre. Dette tager ca. 20 minutter.
  4. Når æblerne er møre, smider du kasserollens indhold i en plastikskål gennem en si.
  5. Saften fra skålen hældes tilbage i kasserollen og bringes i kog.
  6. Hvor mange deciliter saft fik du?
  7. Når saften koger tilsættes en deciliter sukker pr. deciliter saft + evt. melatin.
  8. Lad saften småkoge ved lav varm i ca. 20 minutter.

 

Geleprøven

  1. Efter de 20 minutter, tager du en prøve med en teske for at se om det stivner, når din gele køles af.
  2. Tag en teskefuld gelé og læg den ud på en tallerken. Hvis den stivner, er din gele klar.
  3. Hæld geleen på små skoldet glas. Lad geleen køle helt af og stil på køl ind til den skal bruges.

 

Samle samle

Og så skal der ellers bare samles.

  1. Rist dine brødskiver på en rist i ovnen ved 200 grader eller på brødrister til de er gyldne og sprøde på begge sider. Hold øje med dem!
  2. Smør den ene skive brød med 3 spiseskeer af din peanutbutter.
  3. Smør, forsigtigt, den anden med 2 spiseskeer æblegele.
  4. Vend skiven med peanutbutter ned mod skiven med æblegele, således peanutbutter og æblegele rører hinanden, og du har nu en lille sandwich eller snack til farten, pausen og random hyggespisning.

 

Velbekomme.

ingredienser

Du vil måske også kunne lide

Efterlad en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

X