Verdens nemmeste pastaret

 • Set
  70

Jeg mindes denne ret, som min første selvproduceret ret. Ofte lader man sig jo inspirere af andre madentusiaster. Men denne var den første, som jeg selv fandt på.

Faktisk er retten blevet til i en 12 hestes brandert klokken 4 om morgen til Dronninglund Cup.

De fleste kender nok den sult, der kommer ud på natten, når man er i byen. Her plejer man at kunne nappe en pizza eller burger i de større byers natteliv. Men når man er i byen Hjallerup, er det begrænset med madmuligheder klokken 4 om morgen.

Selskabets fingre pegede hurtigt på den daværende kokkeelev – mig… Jeg gik ud i det fremme køkken, åbnede køleskabet og fandt… Én 3-Stjernet rød dansksalami – and thats it! 2 kvm2 køleskab og det eneste indhold var en spegepølse. Værsgo at gå i gang Christian.

Jeg fandt senere hen et løg og en halv blød rød peberfrugt i bryggerset, samt en pakke spaghetti. Heldigvis havde festarrangøren også gængse tørkrydderier, som kunne spice retten.

Det hele mundede ud i denne fantastiske ret, som gav store roser til kokken (ej for at prale). Men den er altså god.

Selv den dag i dag, 14 år efter, kan yngstearvingen dufte, hvad der bliver lavet i køkkenet, hvortil han reagerer: “uhmm, far, det er min yndlingsret”, “hvad skal skal vi have?”. “Vi skal have spaghetti og salami”, svarer jeg. ” Uhmmm, det ER min yndlingsret, far”.

 

4 personer

 

200 g God salami.

1 Løg.

1 Rød peberfrugt.

1 tsk Timian.

1 tsk Oregano.

1 tsk Basilikum.

2 spsk Balsamico.

Lidt olivenolie til stegning.

300 g Spaghetti eller Pasta Penne.

 

 1. Bring vand i kog til spaghettien i en gryde. Følg vejledningen på pakken, da det er forskelligt fra spaghetti-/pastatype og mærke mht. kogetid.
 2. Skær salamien i tern af ca. 0,5 cm x 0.5 cm i størrelse.
  Salamien skæres først i skiver. Skiverne skæres i stænger eller stave om du vil. Til sidst skæres salamistængerne i tern.
 3. Løg og peberfrugt hakkes fint.
 4. Varm en god stor pande op og kom lidt olivenolie på panden.
 5. Salamien og balsamico tilsættes. Salamistykkerne skal have lidt stegeskorpe.
 6. Løg og peberfrugt tilsættes.
 7. Basilikum, timian og oregano tilsættes. Lad det hele stege et par minutter.
 8. Spaghettien tilsættes i panden, når den er kogt mør (al dente) og spaghettien røres godt rundt med salamien m.m.

 

Retten pyntes lige med lidt frisk hakket persille og et par cherrytomater. Det skal lige siges, at dette ikke var en del at den oprindelige ret, da der som sagt ikke var mange ting i hytten.

Alt i alt vil jeg bare sige, at det er en ret, som man altid kan lave. Hvem har ikke altid spegepølse og pasta i hytten. Det kan jo holde sig for evigt.

 

Velbekomme.

ingredienser

Du vil måske også kunne lide

X