- 8. december 2020
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let

-
Set1.057
Et sikkert hit og en klassiker i hverdagskøkkenet og madkundskab. Chili con carne er en nem og billig ret, som er god i en travl hverdag. Hvad enten det er en simreret, som laves om eftermiddagen eller lige inden spisetid. Selv foretrækker jeg at lave retten om eftermiddagen, og så give retten lidt ekstra væske, mens den simrer. Dette gør underværker for kødets konsistens og den reduceret sauce der dannes.
4 personer.
500 g oksefars
1 dåse kidney bønner
1 dåse hakkede tomater
1 dåse tomatkoncentrat
2 løg
1 peberfrugt
1-2 hvidløg
½ L vand (brug tomatdåsen, da man får det sidste tomat med ud + den er renere til genbrug)
1 chili eller 1 tsk. Chilipulver
1 stk oksebouillonterning
1 tsk paprika
½ tsk spidskommen
½ tsk stødt koriander
20 g chokolade
½ tsk salt og peber
- Hak løg, peberfrugt og hvidløg (og evt. chili) fint.
- Varm en gryde op til middelhøj varme og tilsæt 2 spsk olie.
- Svits løgene, peberfrugt og hvidløgene (og evt. chili) i gryden i ca. 3-4 minutter.
- Tilsæt oksefarsen og rør rundt.
- Når kødet er brunet, tilsættes paprika, spidskommen og koriander (evt stødt chili). Rør i 2 minutter.
- Tilsæt vand, hakkede tomater og tomatkoncentrat.
- Når væsken koger tilsættes bouillonterningen.
- Smag til med salt og peber.
- Lad chili con carnen simre i så lang tid som muligt = mere smag!
- Åben dåsen med kidney bønner og hæld lagen fra (den der smed-klamme væske i dåsen).
- 10 minutter inden servering, tilsættes kidneybønner og chokoladen.
Tilbehør: Fladbrød, creme fraiche, cherrytomater og agurkestave.
Velbekomme.