• Set
    56

BagningBrødGærHævningPølsehornPølserSå står den på Østermarkskolen Pro Tour Discgolf turnering!

17 elever stiller til start denne eftermiddag, hvor der skal golfes på skolen areal og skolechampen skal findes. Præmier fra Discimport og det hele!

I den anledning skal der selvfølgelig være nogle små hapser. Så pølsehorn det er. De er altid et sikker hit. Og så er opskriften klar til næste års undervisningsplan i madkundskab. Bum – to fluer med et smæk. Slask…

Pølsehorn er bare en klassiker i de danske køkkener, og således også i madkundskabsundervisningen. Det er ofte en ynglingsspise blandt eleverne.  Dernæst er det billigt for budgettet, og det er en god hyggesnack til madpakken.

Denne opskrifter er ganske plain i forhold til meltype. Man kunne sagtens tilføje nogle grove meltyper som fx grahamsmel eller fuldkornshvedemel etc.

Pølsehorn er en god og nem ting, hvor man kan få ungerne med i køkkenet. Så kan de rigtigt få fingerne i sagerne. De elsker det! Her er det førstearvingen in action, mens yngstearvingen giver den gas på den anden side af bordet.

 

40 styks

 

150 g Gær.

100 g blødt smør.

2 spsk Sukker.

7 dl Kærnemælk.

2 tsk. Salt.

1 kg Hvedemel.

75 g Solsikkekerner.

20 Partypølser.

1 Æg til pensling.

 

  1. Lun kærnemælken til den er lillefinger varm.
  2. Smuldr gær i kærnemælken og tilsæt salt og sukker.
  3. Smelt smørret og bland det med mælken (alternativt kan du bruge flydende margarine.
  4. Tilsæt mel og ælt dejen godt og grundigt til den er smidig og elastisk. Stil den til hævning i ca. 30-60 minutter.
  5. Halvér alle pølserne.
  6. Del dejen i to. Slå dejen ud og gør dejen flad med en kagerulle. Skær små trekanter ud af dejen med en pizzaslicer og kom pølserne herpå. Rulle, rulle, rulle.
  7. Pølsehornene sættes til efterhævning på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min.

 

Pensl med æg eller mælk inden bagning.

Bages ved 220º i ca. 12 minutter på normal over-/undervarme.

Til hævning med dejen.

 

Det er måske ikke de mest velrullet pølsehorn, men de 3 og 5 årige unger, som har rullet pølserne ind i dejen, er nu sluppet meget godt fra det. Det er fandme autentisk!

Selve dejen i denne opskrift kan bruges til mange forskellige bagværk. Du kan hurtigt lave nogle lynboller. Da der er meget gær i dejen, hæver de super hurtigt. Kanelsnegle eller pizzasnegle kan man også bruge den til.

 

Velbekomme.

ingredienser

Du vil måske også kunne lide

X