Rejer i tomatsauce

img 1324 | Domestic Science
  • Set
    610

Google Translate siger, at jeg skal skrive Fettuccine con gamberi in salsa di pomodori…

Jeg er sgu ikke helt sikker på den italienske grammatik, hvorfor det bare blev til Rejer i tomatsauce – vendt i fettuccine pasta.

Når alt kommer til alt, er det en ualmindelig nem ret at tilberede. Den største hindring i aftenens køkken, var nok min egen forfængelighed og nysgerrigheden på at give en klassisk ret et personligt præg.

Prisen er helle ikke noget at skrive hjem om. Rejerne kostede 45 kroner i Super Brugsen i Svennern´. 300 g kød til familien. Det var fint nok. Vi har ikke brug for al den kød. Specielt når man får en konge sauce!

Denne tomatsauce er nærmest en lækker marinade, når fettucccin´en vendes heri til sidst. Jeg kunne sagtens spise retten uden kød – bare med pomodori´en (tomatsaucen), hvis jeg var én af de der vegetartyper… Meeen rejerne giver alligevel lidt af den dejlige umami  i saucen og retten. Lidt selvmodsigende, ok… Men det er altså fantastisk.

Og hvis du så lige topper retten med en lækker flaske hvidvin, så har du lavet hurtig aftensmad, som smager som en million, serveret med ditto dråber – uden nødvendigvis at have kostet det.

img 1318 2 | Domestic Science

Jeg ved sgu ikke om den er til at støve op i DK. Jeg slæbte denne fantastiske bandit 1600-1700 km hjem fra Garda søen i sommer. Lidt syd for Sirmione finder du et hus,som levererer lækre hvid-, rose- og dessertvine. CadeiFrati. Seek it up! Det er fantastiske dråber til en fornuftig penge (10-15 eurobananer), hvis du er i området. Ved ikke hvad grossister kan få sig til at tage her hjemme… 

 

Inden du går i gang, skal du lige sørge for at rejerne er tøet op. Tø dem op i køleskabet, og smid dem på et stykke køkkenrulle inden stegning.

 

4 personer

 

300 g Tiger- eller Vanameirejer. 

700 g Friske tomater.

2 Fed Hvidløg (eller et stort).

2 Små rødløg.

1 Grøntsagsbouillonterning.

1 dl God hvidvin.

½ tsk Chilipulver eller Cayennepeber.

½ Oregano.

1 Lille håndfuld revet parmesan ost.

½ tsk Groft salt.

1 Lille håndfuld grofthakket bredbladet persille.

1 Håndfuld grofthakket basilikum.

Lidt olivenolie.

Lidt friskkværnet peber.

img 1319 1 | Domestic Science
Grofthakket tomater, klar til at komme i gryden, så snart rejerne lige har fået et svirp i gryden.

 

img 1320 1 | Domestic Science

Giv endelig ikke rejerne for lang tid i gryden. Så bliver de gummiagtige.

 

Inden du går i gang med tomatsaucen og rejerne, sætter du gang i en gryde med frisk fettuccine pasta. Så passer det med, at pastaen er klar, når rejerne i tomatsaucen er klar.

  1. Pil og snit hvidløgene i fine skiver.
  2. Hak rødløget fint.
  3. Varm en pande op og tyr lidt olivenolie heri.
  4. Smid hvidløg og rødløg heri og steg dem gyldne.
  5. Smid rejerne i og steg dem i 3 minutter eller 1-2 minutter, hvis det er forkogte Vanameirejer.
  6. Begynd at hakke tomaterne groft.
  7. Tag rejer og løg op fra gryden. Smid dem bare på en tallerken.
  8. Kom alle tomater i gryden og rør rundt i gryden.
  9. I med chilipeber, basilikum, oregano, hvidvin, salt, peber og bouillon.
  10. Lad skidtet koge i 10 minutter.
  11. Tilbage med rejerne og løgene. Varm i gennem i 1 minuts tid.
  12. Hæld vandet fra den al dente-kogte fettuccine om vend den i tomatsauce med rejer.
  13. Smid en håndfuld parmesan i gryden. Det giver en masse smag og jævner saucen en smule.

 

Og så er det ellers bare i gang med at anrette. Processen i billeder følger…

 

img 1321 1 | Domestic Science
Rejerne og grøntsagsbouillonen giver en masse smag i saucen.

 

img 1322 1 | Domestic Science
Kom lidt parmesanost i tomatsaucen = jævning og smag.

 

img 1323 1 | Domestic Science
Og lige lidt mere parmesan inden servering:-)

 

img 1326 1 | Domestic Science
Voilá. Pynt med basilikum, lidt parmesan og friskkværnet peber.

 

img 1325 1 | Domestic Science

Nu kan vi ikke trække den længere. Mam!

 

Jeg blev svært glad for retten.

Hvis du er til endnu mere sauce, tænker jeg, at lidt fløde kunne give en mere cremet sauce. Men jeg syntes også at saucen er lækker som den er. Den marinerer nærmest fettuccinen. Det er fantastisk!

 

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide