Ualmindelig taknemmelig Majskylling

img 0659 | Domestic Science
 • Set
  917

Eller sommerkylling?

Kald den hvad du vil. Den er i hvert fald saftig og ualmindelig nem og taknemmelig at tilberede. Det er sådan en ret, hvor du bare laver et par småting ved kræet og smider den i ovnen – og så venter du bare på herligheden…

Der er ikke noget som en fersk kylling – og hvis man så får den til en god pris. Og når man så lige skrumler over et super tilbud i Brugsen på en lækker fersk majskylling, er det jo med at slå til. Fersk kylling er altså bare lige en tand bedre end de frosne – men oftest også tilsvarende dyre.

Nem og sund spise, som oven i købet kan gøre madpakken eller morgendagens menu endnu nemmere. Jeg var så heldig eller uheldig, at der ikke blev noget denne gang. Der blev spist og spist. Men potentielt kan resterne anvendes til den super salat dagen derpå.

4 Personer

1400 g Majskylling.

1 Løg.

1 Æble.

1 Citron.

2 Kviste rosmarin.

1 tsk Salt.

1 tsk Peber.

2 dl Fløde.

 1. Kyllingen renses og skylles, hvis der er lidt indmad i m.m.
 2. Pres en halv citrons saft ud over kyllingen, og gnub herefter med salt og peber.
 3. Æble, løg og citron skæres groft og proppes op i enden på kyllingen sammen med rosmarinen. img 06531 | Domestic Science
 4. Smid kyllingen i en bradepande med et stort glas vand (2-3 dl). Jeg kommer altid bagepapir i bunden af bradepanden sådan, at kyllingen ikke brænder fast + det gør rengøringen lettere.
 5. Steg kyllingen i en ovn ved 200º i 1 time og 10 minutter. Sigt efter en kernetemperatur på 75º. 75º er den vejledende kernetemperatur på kylling. Så er du sikker på, at al salmonella m.m. er done, nuked, død.
 6. Efter ca. 20 minutter, vendte jeg kyllebokken, gav den 20 minutter på denne side, inden den fik den restrende tid på brystsiden igen.
 7. Efter ca. 50 minutter, kan man lige tage væsken i bunden af bradepanden, og wupti, så har man lige lidt guf til sauce.
 8. Kom guffen fra bradepanden i en kasserolle og bring det i kog + tilsæt fløde. Giv det et opkog og fløden tykner og jævner en smule. Hvis du vil have en tykkere sovs, kan du jævne med mel eller Maizena.

Lad kyllingen hvile i 10 minutter inden du skærer den til servering. Større kødstykker skal altid hvile lidt, da saften i kødet trækker ind mod midten af kødstykket pga. den høje varme i ovnen. Hviletiden gør, at saften “trækker” ud i kødet igen. Hvis du skærer i kødet med det samme, kan du risikere, at der løber en masse saft ud af kyllingen, hvilket kan give lidt tørhed i kødet. Don´t do it!

75º er den vejledende kernetemperatur på kylling

img 0657 | Domestic Science
Well done chicken! Find og skær ned på hver side af brystbenet. Skær og frigør kyllingebrysterne. Skær vingerne og benene af ved leddene. Rester og småstumper på skroget er starten på en lækker salat.

img 0655 | Domestic Science

Hertil fik vi en mormorsalat, hvor jeg tolkede lidt anderledes på retten. Hjertesalat og fintsnittet spidskål med den klassiske sur/søde flødedressing. Mormorsalat er en dejlig salat, hvis man vil have lidt syrligt og sødt i måltidet. Dette giver et godt modspil til spidskålens bitterhed.

img 0654 2 | Domestic Science

Hvis der er rester, har du som sagt et godt udgangspunkt for en kylling-/hønsesalat. Opskrift følger inden længe…

img 0658 | Domestic Science
Saftigt kyllingbryst på alternativ mormorsalat med et par gode kartofler.

Velbekomme.

ingredienser

  Du vil måske også kunne lide