Nyeste forløb, fagtekster & opskrifter

, , , , ,

Bao med pulled chicken

  • 0 / 5

Måske du er stødt på gua bao, en dampet bolle, som ofte også bare omtales som bao. Den dampede bolle

LÆS MERE
, ,

Garam Masala

  • 0 / 5

Det er sjovt at lave sine egne krydderier og blandinger i madkundskab. Her får eleverne virkelig mulighed for at arbejde

LÆS MERE
, , ,

Masa harina

  • 0 / 5

I denne artikel skal vi se nærmere på melet masa harina, og hvordan et majskorn har udviklet sig til at

LÆS MERE
, , , ,

Crepes – Pandekager

  • 0 / 5

Crêpes er en ultratynd pandekage, der er elsket af alle i Frankrig. De fås søde, typisk rullet eller foldet med

LÆS MERE
, ,

Sundhedsbegreber

  • 0 / 5

Vi bliver bombarderet med alverdens sundhedstrends og levevis i hverdagen. Men hvordan skal eller kan du egentlig forholde dig til

LÆS MERE
,

Bearnaise-dressing

  • 0 / 5

Sandwich, salater eller dip-dip-nam-nam – og så bearnaise? Mulighederne er mange med dressinger, og en bearnise-dressing kan danne mange positive

LÆS MERE
,

Holiday dressing – dip

  • 0 / 5

Sandwich, salater eller dip-dip-nam-nam? Mulighederne er mange med dressinger, og en holiday dressing eller dip, er ingen undtagelse. At arbejde

LÆS MERE
,

Karrydressing

  • 0 / 5

Guf til sandwich eller salater? Mulighederne er mange med dressinger, og en karrydressing er bare en klassiker, når det kommer

LÆS MERE

Find plakater til undervisning og faglokalet her

Frugt vs. grøntsager

kr.39,00

Madplaner

kr.39,00

Kemiske hævemidler

kr.39,00

Hygiejne

kr.39,00

Udskæringer kyllingen

kr.39,00

Sanserne i køkkenet

kr.39,00

Maillard-reaktioner

kr.39,00

Bæredygtighedsplakaten

kr.75,00

Kompetenceområder i madkundskab

laktose
Måltider & madkultur
Sukker
Madlavning
fordøjelse
Mad & sundhed
Fødevarebevidsthed
Fødevarebevidsthed

HAM DER MADKUNDSKABSLÆREREN…

Christian - Domesticscience

Mit navn er Christian Svane. Jeg er madkundskabslærer (og faglig rådgiver ved Folkeskolen). Med denne blog har jeg villet digitalisere min madkundskabsundervisning. Mine elever finder opskrifter, samt faglige artikler, som understøtter den mad, som vi laver i undervisningen. DomesticScience har efterhånden udviklet sig til en undervisningsportal for madkundskabsundervisning. Jeg håber med denne blog at kunne inspirere mine elever/læsere/gæster til at tage endnu mere del i madlavningen i hjemmet med let tilgængelige opskrifter og en viden om maden, som forhåbentlig øger interessen og succesraten af madlavningen.

Ugens bedste opskrifter

, , , ,

Crepes – Pandekager

  • 0 / 5

Crêpes er en ultratynd pandekage, der er elsket af alle i Frankrig. De fås søde, typisk rullet eller foldet med

, , , ,

Crepes – Pandekager

  • 0 / 5

Crêpes er en ultratynd pandekage, der er elsket af alle i Frankrig. De fås søde, typisk rullet eller foldet med

, , , ,

Krustader

  • 0 / 5

Hvad er en krustade egentlig? Jamen en sprød vaffel, som kan minde om en miniature tartelet. Men det er en

, , , , , , ,

Månedsopgave – Madpakken: Skab

  • 0 / 5

I denne månedsopgave skal der samles op på al vores madpakkeviden! Vi er i gang med et madpakke-forløb, hvor vi

, , , ,

Æbleskiver i laaaange baner!

  • 0 / 5

Indhold Indledning Æbleskiver er bare indbegrebet af dansk jule-madkultur! Intro til panden og teknikken bag En tidsrejse med æbleskiver Lærervejledning

, , ,

Coq au Vin til

  • 0 / 5

Nem coq au vin på rodfrugtsmos med honning og balsamicoglaseret broccoli kunne også være overskriften, men så vil det næsten