Salat
  • Set
    812
I denne månedsopgave skal der samles op på al vores madpakkeviden! Vi er i gang med et madpakke-forløb, hvor vi undersøger en masse omkring netop det at stykke en god madpakke sammen. Vi har set på madpakkehånden, kostfibre og kostråd. Hvordan kan du tænke disse ind i en lækker madpakke? Tilsammen kan du lave en super-duper-over-lækker-madpakke-bowl – som måske kunne sælge på fødevaremarkedet? Se det er månedsopgaven.   Vi tidligere lavet Kylling i kikærter – en madpakke bowl.
IMG 6623 | Domestic Science
Prøv at gå en tur i dit lokale supermarked og se efter køledisken med bowles og sandwiches. Måske du kan finde inspiration til sammensætningen af netop din bowl?
 
Bowl
Tænk på sanserne og farverne i din bowl. Naturen er næsten så smart indrettet, at hvis du sørger for at spise råvarer fra hele farveskalaen, er du dækker nogenlunde fornuftigt ind på næringsstoffer – uden at det er grundregel.
 

Opgaven

Du skal designe din egen bowl. Der skal være mad til dig selv – altså skal du arbejde alene! Du skal tage udgangspunkt i Guiden til bowl. Du skal indtænke madpakkehånden. Du skal indtænke kostfibre. Du skal indtænke kostrådene og Y-tallerkenen.
  1. Beskriv, hvordan du har sammensat din bowl. Hvilke ingredienser har du i og hvorfor? Vær gerne grundig og meget beskrivende her!
  2. Hvorfor har du valgt netop disse ingredienser i din bowl? Kan du nævne nogle af ingredienserne og forklare, hvorfor du har valgt netop disse? Tænk både videnskabeligt, sansemæssigt og dine egne holdninger.
  3. Prøv at opsætte din bowl, som en opskrift med ingredienser, mængder og fremgangsmåde.
  4. Beregn hvor mange gram mad du har til hver kategori i Y-tallerkenen.
 
Bowls
Hvordan skal din bowl serveres?
 

Link til inspiration

En god madpakke Kostråd Kostfibre Kulhydrater Fedt – Mættet & umættet Proteiner Energien i vores mad

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide