- 29. september 2022
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let

-
Set433
Eller finskbrød.
Men den sønderjyske udtale og stavemåde har bare sin charme.
Denne opskrift er en del af mine 6. årgangs arbejde med det sønderjyske kaffebord.
Det er en nem lille småkage, som de fleste børn kan give sig i kast med. Således er opskriften også god, hvis du skal have gang i mange forskellige kager. Læs mere om mit: Det sønderjyske kaffebord & miniforløb
Ca. 30-40 styks.
200 g smør
350 g hvedemel
100 g sukker
Pynt:
1 æg
4-5 spsk perlesukker
- Tænd din ovn på 200 grader celsius, over- og undervarme.
- Skær smørret i grove tern, ca. 1 x 1 cm.
- Kom mel og smør tern i en stor skål og findel smørret i melet med fingrene.
- Tilsæt sukker og saml dejen hurtigt.
- Rul dejen ud i 4 styks á 2 cm brede stænger/pølser.
- Skær stængerne i stykker med en længde på ca. 5 cm og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
- Pisk ægget sammen med en gaffel i en lille skål eller et glas og pensl dejstængerne.
- Drys dejstængerne med perlesukker.
- Bag dine finskbrøø ved 200 grader celsius, over- og undervarme i 7-8 minutter.
Afkøl kagerne på en rist og opbevar i en kagedåse, når de er kølet af.
Hvis du vil give dine finskbrøø et lille twist, kan du hakke lidt mandler eller hasselnødder (ca. 20 g nødder) og drysse på småkagerne sammen med perlesukkeret.



Velbekomme.
ingredienser
Du vil måske også kunne lide

