• Set
  544

Menuen stod på hjemmelavet ravioli, men det var saucen, der løb med opmærksomheden.

Gorgonzolaosten har altid skræmt mig. Mad med gorgonzola har altid skræmt mig. Jeg har altid haft indtrykket af, at det er en kradsbørstig satan. Når alt kommer til alt, er det faktisk kun en pizza med gorgonzola, som jeg har smagt, og har kunnet danne mine fordomme ud fra. Og de er ikke rigtige.

Jeg tror måske, det er skimlen, som har skræmt mig. Men vælger man en “dolce” gorgonzola, er den ofte mild, sød og rund i smagen, hvilket er et godt sted at starte med at spise gorgonzolaer eller til at bruge i din mad.

img 0884 1 | Domestic Science
Lidt gorgonzolasauce i bunden af en pastatallerken med ravioli oven på. Ooog så lige lidt mere gorgonzola, frisk kværnet peber, frisk persille og timian og lige lidt revet parmesan. Bang!

 

En al for bette portion, eftersom den bliver konsumeret for hurtigt, ca. 4 personer

 

1 Pakke god bacon.

1 Lille Løg.

1/4 l Piskefløde.

100 g Gorgonzola. En dolce én af slagsene.

1 Knivspids stødt muskatnød.

1/4 tsk Peber.

 

 1. Skær baconen i skiver og svits i en kasserolle.
 2. Hæld det meste af baconfedtet fra. Det kan altid komme tilbage, afhængigt af temperament og kalorietælleri.
 3. I mens baconen steger, hakkes et løg meget fint.
 4. Kom løget i kasserollen til baconen, så snart det er hakket færdigt.
 5. Når baconen er gylden, tilsættes fløden.
 6. Giv saucen et opkog og skru herefter ned på middelvarme.
 7. Del gorgonzolaen i små stykker og kom dem i saucen. Rør stille og roligt indtil osten er smeltet og optaget i saucen.

 

På lav varme, kan saucen holde sig klar i et stykke tid, men jeg vil også sige, at det er én af de saucer man kan lave i sidste øjeblik, da den er så nem, at det er let at overskue, mens man laver de resterende ting færdige til dagens menu. En hurtig sauce, som ungefähr tager 10 minutter at tilberede.

Smag evt. saucen til med mere gorgonzola og peber. Jeg kan ikke forestille mig at smage til med salt, da baconen bidrager med masser af salt.

Jeg kunne sagtens forestille mig en omgang mørbradbøffer af svinemørbrad i denne gorgonzola sauce, eller en god kalvesteak med grøntsager, hvor man får saucen i en skål som på billedet.

 

img 0885 | Domestic Science

 

Velbekomme.

ingredienser

  Du vil måske også kunne lide