fullsizeoutput 10b 1 1 | Domestic Science
 • Set
  981

Nuggets er vel en form for amerikansk tapas. Noget kun usundere, men mega lækkert på den syndige måde i disse helsetider.

Nuggets er en alle tiders hyggesnack, som også hurtigt kan laves til en hovedret.

Du kan lave dem usunde og meget usunde. Steg på pande eller i frituregryden. Du kan også smide dem på en rist i ovnen. Så bliver der ikke suget så meget fedt. Men du får helle ikke den samme fantalastiske stegeskorpe, som ved fritering.

Jeg plejer at arbejde med nuggets, som en del af en introduktion til faglig læsning om fedt og amerikansk madkultur. Det passer med at Super Bowl er lige om hjørnet (læs: februar). Jeg tror ikke, at der er så mange folkeskoleelever, som har taget denne sportsbegivenhed til sig. Det kommer som regel i løbet af årene efter folkeskolen – hvis den kommer. Men det er en mega fed sportsbegivenhed med, som på alle mulige måder er et show uden lige. Der er ikke noget at sige til, at det er den mest sete sportsbegivenhed i verden!

Mængeden i denne opskrift er tiltænkt som en snack til flere personer. Som hovedmåltid, plejer en standard 500 g´s kyllingefars at være fin.

 

Prøv Barbecuesauce til disse nuggets!

fullsizeoutput 109 | Domestic Science

 

4 Personer

 

500 g kyllingefars

4 skiver bacon

1 tsk løgpulver

1 tsk hvidløgspulver

1 spsk paprika

1 tsk farin

2 skvæt tabasco

100 g revet cheddarost. Eller en anden osterest fra køleskabet.

1 tsk salt

1 tsk peber

30 g mel

1 æg

50 g pankorasp Almindelig rasp kan også gå an, men pankoraspen giver en grovere krumme på kødet. Det er virkelig lækkert! 

Evt. 8-10 jalapeños Jeg kom ikke nogen i den omgang, da det var til ungerne og barnepigen, mens lillemor blevet luftet på en lille date…

 1. Varm en pande godt op og steg baconen sprød.
 2. Hak baconskiverne groft og kom dem i en skål med kyllingefars – bland bland, rør rør.
 3. Kom løgpulver, hvidløgspulver, paprika, farin, tabasco, salt, peber og cheddarost i skålen med farsen – bland, bland, rør rør.
 4. Stil farsen køleskabet. Hvis du har tid til det, har farsen godt af at stå i 30-60 minutter i køleskabet med en omgang plastikfilm over skålen. Så bliver dine nuggets mere smagfulde.
 5. Gør nu 3 tallerkener klar:
 • En tallerken, hvor du fordeler melet på.
 • En tallerken, hvor du slår et æg ud i.
 • En tallerken, hvor du fordeler pankoraspen på.

Form nu dine nuggets, vend dem i mel, i æg og til sidst i rasp. Stil dem på en tallerken indtil alle sammen er paneret. Du har nu paneret dine kyllingenuggets.

Dine nuggets steges gyldne i 6-7 minutter i frituren ved ca. 170º. Hvis du vil spare lidt kalorier, kan du smide dine nuggets på en rist og ind i ovnen. Her tilberedes de i ca. 30 minutter ved 200º varmluft.

fullsizeoutput 10a | Domestic Science

Tilbehør:

En god omgang salat at foretrække til nuggets, hvis det er et hovedmåltidet. Hvis du er mere ude i snacks, skal du have alverdens amerikanske usunde ting.

Prøv fx Bandit ostesaucen til dip-dip-nam-nam, eller en hjemmelavet mayonnaise. Den er også god til de pommes frites, som du sandsynligvis kommer til at lave hertil.

fullsizeoutput 10b | Domestic Science

Velbekomme.

ingredienser

  Du vil måske også kunne lide