img 0617 | Domestic Science
  • Set
    644

Man siger, at Breakfast of champions er havregrød. Champion på engelsk kan b.la. betyde ridder. Arme riddere er uden tvivl også en champion/ridder værdig, når det kommer til smagsoplevelse! Ernæringsmæssigt er det nok lidt en anden snak. Havregrød er alt andet end lige noget kun mere sundt og mættende. Derfor er arme riddere heller ikke noget, du bør spise hver dag. Men man må vel godt nyde lidt sødt brød i ny og næ.

I madkundskab bruger jeg tit arme riddere, som en god måde at introducere karamellisering til eleverne. Her oplever og sanser eleverne, hvordan sukker- og kanelblandingen karamelliserer, når de dejlige brød steges på panden i rigeligt smør.

 

4 personer

 

8 stk toast brød

2 dl mælk

1 æg

2 tsk kanel

1 dl sukker

Ca. 15 g smør til stegning

  1. Kom sukker og kanel sammen i en tallerken og bland det godt og grundigt.
  2. Pisk æg og mælken sammen i en dyb tallerken.
  3. Dyp franskbrødskiverne i mælke-/æggeblandingen hurtigt. Du må endelig ikke lade brødet blive for lang tid i mælken, da brødet bliver for fugtigt og derfor ikke bliver sprødt senere.
  4. Dup toastbrødet i sukker-/kanelblandingen.
  5. Varm en pande op til middelhøj varme og steg dine arme riddere gyldne og sprøde i smør.

 

fullsizeoutput 218 2 | Domestic Science
Et gammel og tørt stykke franskbrød er helt genialt til arme riddere.

 

img 0616 2 | Domestic Science
6.a fik lavet disse arme ridder. Det bragte mange lærere og elever forbi madkundskabslokalet, efterhånden som den sød kanelduft spredte sig ud på skolens gange. Du kan holde dine arme riddere lune og sprøde i en ovn ved 100º varmluft.

 

img 0621 2 | Domestic Science
6.a fandt ud af, at en omgang skyr med granola, giver et godt syrligt (og sundt) modspil til de arme riddere på en brunchmenu.

 

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide