img 1225 | Domestic Science
  • Set
    1.274

Den her går lige i hjertet! I bogstavligste forstand!

Når den står på weekendhygge med nachos, skal du selvfølgelig prøve den her sauce. Tænker også den vil kunne passe fint til en omgang NFL og Super Bowl-arrangement.

Man kan give den her ostesauce en masse sjove twists. Det kommer an på dine gæsters præferencer. Jeg lavede ostesaucen til ungerne og jeg, som fik nachos ved siden af hjemmelavet Fajitas. Så jeg holdte mig til denne opskrift. Skulle nødig skræmme ungerne med en masse jalapenos i ostesaucen.

Fajitas´ene er super gode, men ungerne gik amok i nachos med fars ostesauce.

 

img 1224 | Domestic Science
Så er der lagt i kakkelovnen til hygge med ostesauce og ungerne.

 

Når alt komme til alt, er det egentlig bare en god opbagt bechamelsauce (lige som til lasagne), hvor man tilsætter en god røvfuld ost – og evt. andre ting og sager.

 

4-6 osteglade personer

 

20 g smør

10 g mel

4 dl mælk

3-4 håndfulde god revet cheddarost. Prøv fx Wykes matured cheddar, hvis der skal masser af smag på. Ellers kan billigt revet cheddar også sagtens anvendes.

  1. Smør smeltes i en kasserolle.
  2. Når smørret bruser, tilsættes mel. Pisk med piskeris.
  3. Når smør og mel er blevet lidt “grødet”, tilsættes mælken lidt ad gangen. Det kan ske, at der skal en lidt mindre eller mere mælk i kasserollen. Det kommer også an på din temperament ift. tykkelsen på saucen.
  4. Når du er tilfreds med saucens tykkelse, skruer du blusset ned på lav varme og tilsætter lidt ost ad gangen, indtil der ikke er mere. Smag til en gang i mellem. Måske du vil have lidt mere ost i. Temperament, temperament.

 

Hold saucen lun indtil servering.

Som tidligere nævnt kan du tilsætte en masse andre smagsgivere i ostesaucen. Hvis det er gutterne, som byrdes på ostesauce, kunne lidt jalapenos og bacon måske være en mulighed.

Hvidløg eller rist chorizopølse. I gang med fantasien.

 

img 1223 | Domestic Science

 

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide