IMG 4647 2 scaled | Domestic Science
  • Set
    763

Så er det for alvor ved at være forår, og ungerne begynder at være meget mere uden for i børnehaven. Det betyder, at jeg cirka hver dag får to kulminearbejdere hjem fra børnehaven. Sorte fra top til tå, som to minearbejder der kommer ud af kulminerne på Sardinien.

Så er det jo oplagt med en gang Carbonara, der er ungefähr oversat betyder kulminearbejderens spaghetti.

 

4 sultne personer

 

150-200 g bacon (Guanciale, hvis vi skal gøre det efter bogen)

250 g spaghetti 

3 æg

½ tsk muskatnød

½ tsk groft salt

¼ tsk peber

Ca. 75 g parmesanost (du kan også blande med Pecorino Romano)

  1. Bring vand i kog til spaghettien. Sæt spaghettien i gang med at koge efter vejledning på pastapakken.
  2. Skær baconen i tern og steg på panden i lidt olivenolie.
  3. Riv parmesan/Pecorinoosten på den grove side af et råkostjern. 
  4. Ost, æg, salt, peber og muskatnød tyres i en skål og piskes sammen med en gaffel.
  5. Når pastaen er færdigkogt, hældes  vandet fra. Kom pasta over i baconpanden og vend det rundt heri.
  6. Tag panden af blusset.
  7. Hæld æggeblandingen over pastaen og rør og vend godt rundt.

Smag til med salt, peber og lidt muskatnød.

Jeg kan altså også godt finde på at smide 125 g champignons af gode dansk markchampignons og 1-2 løg i min carbonara. Disse tilsætter jeg, når baconen er stegt. Det giver altså lige lidt flere grøntsager i retten, uden at den mister al for meget af sin autencitet. Men det skal jeg nok ikke sige til en italiener. 

 

IMG 4646 2 | Domestic Science
Her med lidt løg og svampe. Det giver uge lidt mere fylde i retten. Og er stadig billigt og lækkert. Men ikke helt efter bogen…

 

Drys med friskrevet parmesanost. 

 

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide