fullsizeoutput 816 1 | Domestic Science
  • Set
    525

Coleslaw er bare et nem og billigt tilbehør til mange ting.

Vi har altid kål på køl eller i haven. Det er en billig, sund og nem spise. Den holder sig godt, og kan ligge i grøntskuffen i køleskabet i et godt stykke tid. Så har du altid lidt i reserven.

Du kan give en coleslaw så mange twists. I Danmark har vi alverdens kålsorter. Prøv at skifte dem lidt ud ift. smag – men også pris. Hvad er på tilbud eller i sæson? Hvidkål, savoykål, spidskål eller rød spidskål.

Her følger hustruens kommandoer, efter at hendes mand, måske, var kommet til at putte et helt finthakket løg i coleslaw´en (læs: et helt finthakket løg, gør intet godt for en coleslaw…)

fullsizeoutput 81a | Domestic Science

Her en coleslaw til en kyllingefrikadelle og lidt nye kartofler.

 

En ordentlig røvfuld til en standard familie. 

 

2-3 Gulerødder.

½ Spidskål.

1 spsk Fint hakket løg.

1-2 tsk Sennep.

1 tsk Æblecidereddike.

1 ½ dl Creme Friche.

1 dl Salatmayonnaise.

1 tsk Sukker.

1 tsk Salt.

½ tsk Peber.

  1. Skræl og riv gulerødderne på den grove side af et råkostjern.
  2. Snit spidskål og løg ultra fint. Husk ikke at komme al løg i!
  3. Bland alle ingredienserne sammen i en skål.
  4. Smag evt. din coleslaw til med lidt mere salt, peber, sukker eller lidt æblecidereddike.

 

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide