Kompetenceområder i madkundskab
HAM DER MADKUNDSKABSLÆREREN…
Christian - Domesticscience
Mit navn er Christian Svane. Jeg er madkundskabslærer (og faglig rådgiver ved Folkeskolen). Med denne blog har jeg villet digitalisere min madkundskabsundervisning. Mine elever finder opskrifter, samt faglige artikler, som understøtter den mad, som vi laver i undervisningen. DomesticScience har efterhånden udviklet sig til en undervisningsportal for madkundskabsundervisning. Jeg håber med denne blog at kunne inspirere mine elever/læsere/gæster til at tage endnu mere del i madlavningen i hjemmet med let tilgængelige opskrifter og en viden om maden, som forhåbentlig øger interessen og succesraten af madlavningen.
Nyeste artikler og opskrifter
Kreativitet
- 0 / 5
Denne artikel er tænkt, som en intro til elever og lærere, som vil arbejde med kreativitet i madkundskab. Det kan
LÆS MERESpinatvafler
- 0 / 5
Hvem elsker ikke vafler? Man kan virkelig være kreativ med et vaffeljern. Der er næsten uanet mulighed med ting, som
LÆS MEREPizzavafler
- 0 / 5
Hvem elsker ikke vafler? Man kan virkelig være kreativ med et vaffeljern. Der er næsten uanet mulighed med ting, som
LÆS MEREPanang karry
- 0 / 5
Vi arbejder med livretter i en af mine K-klasser. I den forbindelse har en elev ønsket panang. Så må vi
LÆS MERESmagseksperimenter
- 0 / 5
Hvordan kan vi arbejde med sanserne, og i madkundskab specielt med smagssansen? Smagssansen består af fem grundsmage. Surt, sødt, salt,
LÆS MEREHele kræet! Kyllingen
- 0 / 5
Hvad kan man lave med en hel kylling? Det skal vi se nærmere på i denne undervisningsgang. Vi parterer en
LÆS MERETarteletter – høns i asparges
- 0 / 5
Tarteletter, høns i asparges, finder tit vej ind i min undervisning. Tarteletter er nemlig super restemad i bæredygtighedsforløb, en mulighed
LÆS MEREStegt flæsk med persillesauce
- 0 / 5
Udnævnt som Danmarks nationalret tilbage i 2014 af 60.000 personer. Over 44 % af stemmerne havde en kombination af kogte
LÆS MEREUgens bedste opskrifter
Aioli
- 0 / 5
Vi skal til Provence – og så alligevel ikke. For aioli kommer oprindeligt fra Provence i Sydfrankrig. Ordet aioli kommer
- 4. juli 2023
- 2 Mins Read
- 0 Synes godt om
Creme Brûlée
- 0 / 5
Uh Massialots gamle franske klassiker, som kan dateres helt tilbage til 1691! Fransk for brændt creme. En dessert af
- 31. maj 2022
- 4 Mins Read
- 0 Synes godt om
Krustader
- 0 / 5
Hvad er en krustade egentlig? Jamen en sprød vaffel, som kan minde om en miniature tartelet. Men det er en
- 3. februar 2021
- 2 Mins Read
- 0 Synes godt om
Månedsopgave – Madpakken: Skab
- 0 / 5
I denne månedsopgave skal der samles op på al vores madpakkeviden! Vi er i gang med et madpakke-forløb, hvor vi
- 26. september 2022
- 1 Min Read
- 0 Synes godt om
Risengrød
- 0 / 5
Hovedrengøring i december, er en fast del af curriculum på 6. årgang i min undervisning. Sidste undervisningsgang i december og
- 22. december 2020
- 2 Mins Read
- 0 Synes godt om
Coq au Vin til
- 0 / 5
Nem coq au vin på rodfrugtsmos med honning og balsamicoglaseret broccoli kunne også være overskriften, men så vil det næsten
- 6. oktober 2022
- 5 Mins Read
- 0 Synes godt om