img 1600 | Domestic Science
 • Set
  514

Jeg søger og arbejder lidt i en pebernøddeopskrift.

Den gamle var blevet lidt kedelig…

Jeg smagte Lagkagehusets pebernødder og de var fantastiske! Det viste sig, at opskriften også var til at finde på nettet. Og efter lidt mere søgen efter inspiration til ændringer, var billedet tydeligt. Næsten alle blogs henviste til Bagermester Kristoffersen.

Brugen af fløde og rigtig smør, giver et super godt resultat. Specielt fløden er med til at adskille Lagkagehuset fra mange andre opskrifter. Men det er ikke så økonomisk rentabelt i madkundskab. Men i hjemmet bruger vi fløde! Så du vælger, hvad dit budget kan klare. Jeg trækker lod blandt klassens grupper. Et hold får smør. Resten får margarine. Der bages max, og så skal der leveres smagsprøver til hinanden, således eleverne kan smage forskel på pebernødderne med og uden smør. Der er en verden til forskel!

 

Ca. 100 pebernødder

 

200 g smør

250 g sukker

1 dl piskefløde

500 g hvedemel

1 tsk stødt ingefær

1 tsk stødt kanel

1 tsk hvid peber

1  tsk kardemomme

1 tsk bagepulver

1 æg

img 1604 | Domestic Science

 1. Tænd ovnen på 210º varmluft.
 2. Skær smør i mindre tern og pisk smør og sukker med en elpisker til en ensartet masse.
 3. Tilsæt nu fløde og æg, og pisk ved laveste hastighed. På den måde får den en lidt tynd masse, som gør det nemmere at styr melindholdet senere.
 4. Bland ingefær, kanel, peber, kardemomme og bagepulver i dejen. Rør grundigt, således krydderierne liver godt fordelt.
 5. Kom lidt mel i dejen ad gangen. Bliv ved indtil dejen er nogenlunde fast. Ælt dejen sammen med hænderne.
 6. Del dejen i 4 stykker. Tril dejstykkerne til pølser på tykkelse med en lillefinger.
 7. Skær dejen i små stykker på ca. 1 cm. Du bestemmer selv om du vil trille pebernødderne , eller om du bare vil lade dem holde den lidt kantet form efter delingen af dejpølserne med kniven.
 8. Sæt pebernødderne på en bageplade med bagepapir. Bag dem i 8-9 minutter. De skal være let gyldne. I nogle ovne skal de lige have 2-3 minutter mere. 

img 1605 | Domestic Science

Afkøl pebernødderne, før de kommes i en kagedåse. Ellers bliver de bløde.

Velbekomme.

ingredienser

  Du vil måske også kunne lide