Pickles

  • Set
    75

Pickles kan være en base til en remoulade, og det er netop det, som jeg bruger denne opskrift til, når vi arbejder med mikroorganismer i starten af 7. klasse.

Her arbejder vi nemlig på at lave hotdogs, da man ved at lave en hotdogs, kan arbejde med mange forskellige vinkler på mikroorganismer. Både hvordan vi kan bruge dem, og hvordan vi kan hindre dem.

 

Husk eller start med at skolde dine glas til disse pickles. Glassets/glassenes størrelse kan afhænge af hvor stor en portion du laver.

 

Grøntsagerne

100 g blomkål

100 g broccoli

100 g gulerødder

50 g peberfrugt

50 g fennikel  

50 g squash

30 g syltede perleløg

  1. Gør en skål med koldt vand klar.
  2. Skyl alle grøntsagerne mega godt – undtagen perleløg, da de kommer fra glas.
  3. Skær alle grøntsagerne i nogenlunde sammestørrelse på ca. 1-2 cm. Hold grøntsagerne adskilte på skærebrættet, da de har forskellige tilberedningstider.
  4. Sæt en gryde over med 5 dl vand og 1 tsk salt og bring i kog.
  5. Kog først gulerødderne til de er møre – ca. 5-10 minutter. Kom i skålen med koldt vand for at stoppe blancheringen.
  6. Kog nu blomkål, fennikel og broccoli til de er møre – ca. 4-5 minutter. Kom i skålen med koldt vand for at stoppe blancheringen (må gerne blandes med de andre grøntsager).
  7. Kog peberfrugt og squash til de er møre – ca. 2-3 minutter. Kom i skålen med koldt vand for at stoppe blancheringen (må gerne blandes med de andre grøntsager).

Grøntsagerne skal generelt være tilberedte hele vejen igennem, uden at et al for sprødt bid. Men de skal heller ikke være udkogte. Fingerspitzgefühl…

 

Skær alle grøntsagerne i nogenlunde sammestørrelse på ca. 1-2 cm. Hold grøntsagerne adskilte på skærebrættet, da de har forskellige tilberedningstider.

 

Sauce

2 dl lagereddike

2 dl vand

120 g sukker

1 spsk dijonsennep

1/2 tsk karry

1/2 tsk gurkemeje 

3 spsk majsstivelse til jævning

Lidt salt og peber

  1. Kom eddike, vand, sukker, gurkemeje, karry og sennep i en kasserolle og bring i kog.
  2. Skum evt. urenheder af, hvis det skulle blive nødvendigt.
  3. Mens væsken bringes i kog, kan du klargøre en jævning af 3 spsk majsstivelse og 6 spsk koldt vand i en lille skål eller et glas. Majsstivelsen skal være helt opløst.
  4. Nu piskes jævningen i den kogende væske. Det må godt blive til en god tyk sauce, da grøntsagerne vil udvande saucen en smule.
  5. Sigt vandet fra grøntsagerne i et dørsalg.
  6. Tag kasserollen af blusset og tilsæt grøntsagerne – vend rundt heri.
  7. Tilsæt perleløg (kan evt. hakkes fint).

 

Hæld dine pickles på skoldet glas, sæt låg på og sæt i køleskab.

Ca. 2 uger på køl og dine pickles er klar. Vi tager dem i brug efter en uges tid, hvor vi anvender disse pickles til en remoulade.

Disse pickles er lige til at smide på en mad med roastbeef eller som et mad mange tilbehør til et tapasbord.

 

Remoulade

2 dl mayonnaise

3-4 spsk pickles

1-2 drueagurker eller 10-15 skiver syltet agurker

1-2 tsk kapers

1 tsk sennepspulver

  1. Drueagurker og kapers hakkes fint.
  2. Bland alle ingredienserne sammen.

Det kan ske at du lige skal justere din remoulade i smagen. Måske lidt salt, peber, lidt mere pickles eller måske syre fra agurkerne?

Her snakker vi sammen i grupperne i madkundskab og justerer smagen sammen. 

 

Hvis du nu ikke spiser så mange pickles ad gangen, kan du med fordel opbevare i mindre glas. Når du først har åbnet et glas, bliver holdbarheden kortere. Hvis du lader dine pickles stå urørt i køleskabet, kan de sagtens holde sig en god måneds tid. Når du har taget hul på et glas, er holdbarheden ca. 1-2 uger-ish.

 

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide

    This website uses cookies. Ved continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

    X