• Set
    21

I disse Corona-tider kan og skal der også laves meget mere end bare at sidde med næsen i nogle opgaver. En forudsætning er selvfølgelig at den voksne har overskuddet til det, og kan tillade sig at lægge arbejdet til side for, at hygge med familien i haven.

Livet er meget mere end faglige ting i bøger. Det er også handlekompetencer og livsduelighed. Nu skal denne opskrift selvfølgelig ikke udvikle til den helt store pædagogisk/psykologisk afhandling. Men lidt udeliv, en tur i haven eller til et lokalt bålsted, en snobrødsdej i en skål og så kører bussen.

I bunden af artiklen følger et link til en vejledning til at bygge et bål.

Kom ud og nyd det god vejr.

6-8 styk.

 

50 g smør

3 dl mælk

25 g gær

2 tsk sukker

1 tsk salt

50 g rugmel

400 g hvedemel
Smelt smørret i en kasserolle og tilsæt mælken.
Hæld smør-/mælkeblandingenblandingen i en skål og rør gær ud heri.
Tilsæt sukker, salt og rugmel. Rør…
Til lidt hvedemelet lidt ad gangen. Ælt dejen godt sammen. Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. lidt ekstra mel, hvis dejen er lidt for klistret.
Del dejen i 6-8 boller. Rul hver bolle ud til en pølse og vikkel dejen fint omkring en pind.
Bag dit snobrød over bålets gløder i ca. 10 minutter eller til brødene er gennembagte og gyldne. Kom aldrig brød ind over flammer, men find nogle gode gløder. Flammerne vil branke brødet, gøre det sort og uspiseligt… En sand klassisk rookie mistanke;-)

Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. En halv time kan også gøre det, hvis du skal nå at lave snobrød i en madkundskabstime.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvis du er mega frisk og kan multi taske, har du også lige ristet en pølse. Tag forsigtigt det bagte snobrød af pindene og smut din pølse i hullet på snobrødet.

Hvis du er mega frisk og kan multi taske, har du også lige ristet en pølse. Tag forsigtigt det bagte snobrød af pindene og smut din pølse i hullet på snobrødet.

Lidt ketchup og dip-dip-nam-nam. Mega bålhygge!

 

Find vejledning til opbygning af bål her

 

Velbekomme.

ingredienser

Du vil måske også kunne lide

Efterlad en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

X