- 8. december 2020
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let

-
Set743
Her hjemme elsker vi pandekager.
Og lillemor laver tit havregrynspandekager til ungerne, når humøret ikke lige er til havregryn eller brød. Det er en sikker vinder. Og hvis der skulle være rester, er det nogle gode pandekager at gå og haps af. Et lille mellemmåltid eller en hapser på madpakken. Sågar en lille eftermiddagspandekage.
Dernæst indgår denne pande i vores årlige Brunchtema på 6. årgang, hvor der laves et overdådigt brunchbord med alverdens smagsprøver og takes på morgenmad og brunch.
4 personer.
200 g havregryn
3 dl mælk
2 æg
1 spsk akaciehonning
1 tsk vaniljesukker
¼ tsk salt
½ appelsin (saften – optional)
- Vi skal have gjort havregrynene godt bløde, så bland havregryn, appelsinsaft, æg og mælk. Lad det stå og trække i 15 minutter.
- I med honning, vaniljesukker og salt. Blend massen med en stavblender.
- Frem med en pandekagepande eller en slipletpande (teflon). Varm panden op til middelhøj varme. Kom lidt smør på panden.
- Steg pandekagerne i lidt smør. Skru evt. ned til middel høj varme, hvis pandekagerne tager lidt for hurtig farve.
Servér pandekagerne lune.
Lidt blåbærsirup og en scoop blåbærkompot. Fantalastisk start på dagen!
Du kan også give en lille instruktionsvideo et kig.
Velbekomme.