- 7. oktober 2022
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let

-
Set477
Tykke, svampede, fluffy og sødere…
Og uden hvedemel…
Flere og flere døjer med gluten- og/eller laktose allergi. I denne opskrift arbejder vi med en pandekageopskrift, som er både gluten- og laktosefri, da vi arbejder med madmæssig mangfoldighed. Her skal eleverne lave mad til alverdens mangfoldigheder; i dette tilfælde en gluten- og laktose allergiker. Eleverne skal arbejde helt alene om en opskrift, hvorfor en pandekageopskrift er et super valg. Den er let og lige til.
Men det kan selvfølgelig også bare lave pandekagerne, fordi man har lyst til en lækker morgenmad eller hygge-pandekage…
Ca. 10-15 styks.
3 dl rismel
2 dl kartoffelmel
2 spsk honning
1 spsk psyllium-frøskaller (måske du kender HUSK ellers fås de også i Matas)
2 tsk vaniljesukker
2 tsk bagepulver
1 knivspids salt
2 æg
4 sødmælk
25 g smør
- Smelt og brun smørret i en kasserolle ved middel varme. Smør bruner, når der dannes et skum – og det går hurtigt herfra!
- Imens kan du komme rismel, kartoffelmel, psyllium-frøskaller, vaniljesukker, bagepulver og salt i en stor skål.
- Tilsæt æg og mælk til skål og rør rundt.
- Kom brunet smør i skålen og rør rundt.
- Bag pandekagerne på en middelvarm pande med lidt smør.
Jeg plejer at lave pandekagerne på en blinispande, hvis du ikke har sådan en bandit, kan du bruge en almindelig pande, hvor du kan bage tre pandekager ad gangen.

Vend pandekagerne når dejen ikke er flydende på toppen. Men vær også opmærksom på bunden, da du måske skal skrue en smule ned for varmen, hvis pandekagerne tager farve hurtigt.

Oooog så topper du selvfølgelig pandekagerne af med en omgang sirup.
Velbekomme.
ingredienser
Du vil måske også kunne lide
