Hotdogsbrød

IMG 5186 scaled | Domestic Science
  • Set
    653

Håtdågssss…

Vi arbejder med hygiejne og mikroorganismer i starten af hvert skoleår.

I 7. klasse laver vi en hjemmelavet hotdog, hvor vi leger med industriens konserverede produkter, og ser også nærmere på, hvordan vi selv kan lave nogle konserveringer.

Med konservering kan vi nemlig hindre mikroorganismerne fordærv af maden.

Læs mere om konservering her: Konservering.

Og så elsker alle børn jo en hotdog. Billige point på lærerkontoen…

Vil du have mere inspiration til tilbehør til hotdogs, kan du læse mere her: Hjemmelavet hotdogs

 

Hotdogsbrød

 

Ca. 8-10 styk.

 

500 g hvedemel

3 dl vand

25 g gær 

90 g sukker 

1 tsk salt 

1 æg

75 g smør 

½ tsk Kardemomme 

  1. Tænd din ovn på 180°.
  2. Skær dit smør i små tern. Ca. 1 x 1 cm.
  3. Rør gær, sukker, kardemomme og salt ud i vandet.
  4. Tilsæt mel lidt efter lidt.
  5. Når ca. halvdelen af melet er tilsat, ælter du æg og smør i dejen.
  6. Tilsæt resten lidt efter lidt det sidste mel. Ælt dejen godt igennem.
  7. Lad den hæve lunt i ca. 15-20 minutter.
  8. Form 8-10 aflange pølsebrød og lad dem efterhæve. Det er med til at de bliver lette og luftige.
  9. Bag pølsebrødene ved 180° i ca. 12-14 min. Brødene skal kun være lysebrune, når de kommer ud, da de skal kunne tåle at blive varmet igen inden spisning.

Du kan sagtens pensle brødene og evt. drysse med list sesamfrø. Så får brødene lidt mere farve og et lille twist på smagen.

IMG 5179 | Domestic Science
Hotdogbrød på bageplade.
IMG 5180 | Domestic Science
Du kan sagtens pensle brødene og evt. drysse med list sesamfrø. Så får brødene lidt mere farve og et lille twist på smagen.

Velbekomme. 

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide