Hjemmelavet remoulade

remo
  • Set
    31

Skulle vi gå all in, skulle vi lave vores helt egne pickles. Og det overvejer jeg da også, om vi skal gøre på sigt, når vi alligevel arbejder med konservering i starten af 7. klasse.

Det er ikke fordi, at denne remoulade kan konserveres og holde sig i lang tid. Det er mere fordi, den består af en masse konserverede produkter, som eleverne kan introduceres til.

Hvis du skal konservere, således du er klar til at lave en remoulade, skal du lave dine egne pickles. Pickles kan nemlig holde sig i lang tid. Dine pickles vil så skulle hakkes og blandes med en mayonnaise og wupti, så har du en remoulade. Herfra kan du krydre med diverse ting og sager.

Men her følger en opskrift på en hjemmelavet remoulade, som kan laves på en madkundskabsgang.

Jeg har købt en masse forskellige konserverede produkter, som vi anvender til at klappe en hotdog sammen. Og så supplerer vi med nogle hjemmelavede konserveret produkter. Bl.a. Hjemmelavet ketchup, Agurkesalat og denne remo. Hvis det var en lidt anderledes hotdog, kunne man også arbejde med en Tomatrelish i stedet for ketchup.

Lad mig understrege, at denne remoulade ikke kommer til at smage som Graasten eller Bähnckes remoulade fra supermarkederne. Men det er et anderledes og frisk take på en remoulade, som kan give eleverne en oplevelse af, hvordan tingene også kan smage. Ofte er børn nu om dag farvet i smagene af alle de industriproducerede fødevarer fra butikkerne.

Klassikerne i min undervisning er elevernes møde med ægte mayonnaise og Sauce Bearnaise, som også smager markant anderledes end det man køber i butikkerne. Det kan eleverne have svært ved at forstå. Heldigvis er mine elever positivt stemt for “den ægte” vare.

 

Et godt glas

 

2-3 dl mayonnaise. Find opskrift her: Hjemmelavet mayonnaise

1 spsk perleløg

1 spsk kapers

2 spsk syltede agurker

2-3 små blomkålsbukketter

1 tsk sennepspulver

1 tsk estragon

1/3 tsk karry

1/2 tsk gurkemeje

Smag til med salt og peber

  1. Først banker vi en grundportion mayonnaise sammen – se opskrift i linket længere oppe.
  2. Hak nu perleløg, kapers, blomkålsbuketter og syltede agurker fint. Du skal ikke have al for store klumper i remouladen – så bliver det lidt for rustikt.
  3. Rør perleløg, kapers, blomkål og agurker sammen med mayonnaisen.
  4. Tilsæt karry, gurkemeje, sennepspulver og estragon.

Smag nu din remoulade til med salt og peber. Mangler den lidt syre, salt, peber? Det svinger al efter smagsløgene, der smager.

Her et lille overblik over ingredienserne. Jeg kan godt lide at arbejde en masse konserverede produkter og grøntsager ind i remouladen. Har du et par grøntsager fra tidligere aftensmad, kan disse også hakkes fint og røres i remouladen. Så kan dagens demo lige få et lille twist af et eller andet anderledes.

 

Her en remoulade og en ketchup til familiehygge ved havens bålsted. Rørt sammen i en skål og smidt på et patentglas. Remouladen kan holde sig et par dage på køl.

 

Pièce de résistance! Hottern´i sin prompt og pragt. En hotdog er på mange måder det ultimative eksempel på en ret, hvor der kæles for alle sanserne. Hotdog har alt! Salt, sødt, surt, bittert og umami. Og en masse forskellige teksturer.

 

Velbekomme.

ingredienser

Du vil måske også kunne lide

Efterlad en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

X